Anlık Bildirim

iPhone'lardaki Face ID "kandırılamaz" hale geliyor: Damar desenlerini tarayacak

Apple, akıllı telefonlarındaki Face ID teknolojisinin güvenlik seviyesini arttırmaya hazırlanıyor. iPhone'lardaki güncellenmiş yüz tanıma sistemi, damar desenlerini de tarayacak.

iPhone'lardaki Face ID 'kandırılamaz' hale geliyor: Damar desenlerini tarayacak Tam Boyutta Gör

Apple'ın Face ID teknolojisiyle ilgili önemli bir patent aldığı ortaya çıktı. Şirket iPhone'lardaki yüz tanıma sistemini daha güvenli hale getiriyor. Öyle ki artık Face ID sistemi ikiz kardeş tarafından bile kandırılamayacak.

Apple'ın yeni biyometrik yüz tarama yöntemiyle ilgili patent başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı. Belgede yer alan detaylar kızılötesi sensör aracılığıyla iPhone sahibinin yüzündeki damarların taranacağını gösteriyor.

iPhone'lardaki Face ID 'kandırılamaz' hale geliyor: Damar desenlerini tarayacak Tam Boyutta Gör

Damar desenlerinden ayırt edilecek

Yeni Face ID sensörü, cildin üst katmanlarındaki damarların konumu ve boyutunu içeren 3 boyutlu bir yüz haritası oluşturabilecek. Bu harita, tek yumurta ikizlerinin bile ayırt edilmesini mümkün kılacak. Zira ikiz kardeşler birbirlerine çok benzeseler bile damar desenleri farklıdır.

Apple'ın patentlediği yeni biyometrik kimlik doğrulama yöntemi hacker'ların maske aracılığıyla Face ID sistemini kandırmasını imkansız hale getirecek. Çünkü insan damar sisteminin kopyalanması mümkün değil. Ayrıca ikiz kardeşlerin de telefonları hakkında endişelenmelerine gerek kalmayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5067 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, face id ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim