Anlık Bildirim

MediaTek Dimensity 720'nin ilk müşterileri belli oldu

MediaTek'in orta sınıf telefonlar için tasarladığı entegre 5G modeme sahip yeni yonga setinin ilk taliplileri Çinli üreticiler oldu. Huawei, Oppo ve Xiaomi, Dimensity 720'li cihazlar hazırlıyor.

MediaTek Dimensity 720'nin ilk müşterileri belli oldu Tam Boyutta Gör

Tayvanlı teknoloji devi MediaTek dün 5G destekli Dimensity 720 yonga setini duyurmuştu. Bugün ise hangi şirketlerin yeni işlemciyi akıllı telefonlarında kullanacaklarına dair bazı bilgiler ortaya çıktı.

Economic Daily'nin raporuna göre Çinli üreticiler Huawei, Oppo ve Xiaomi yeni yonga setiyle güçlendirilmiş cihazlar hazırlıyor. Dimensity 720'yi temel alan ilk telefonların ne zaman duyurulacağı konusunda kesin bir tarih yok ancak önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmeleri bekleniyor.

MediaTek Dimensity 720'nin ilk müşterileri belli oldu Tam Boyutta Gör

Dimensity 720 Özellikleri

TSMC'nin 7 nm fabrikasyon sürecini temel alan yonga seti 2 GHz hızında çalışan iki adet yüksek performanslı ARM Cortex-A76 çekirdeğine sahip. Aynı zamanda 6 enerji tasarruflu ARM Cortex-A55 çekirdeği barındırıyor. Yani 8 çekirdekli bir mimari üzerine kurulu.

Dimensity 720 ayrıca ARM Mali G57 grafik birimi, 12 GB'a kadar LPDDR4X RAM ve UFS 2.2 depolama desteği ile geliyor. Buna ek olarak entegre 5G modem ile donatıldığını da belirtelim. Yeni işlemci performans anlamında Dimensity 800'ün altında konumlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim