Anlık Bildirim

Intel, 5G ve LTE PC alanından tamamen çekiliyor

Bir süredir MediaTek ile birlikte bilgisayar dünyası için 5G ve LTE modemler geliştiren Intel şok bir kararla ortaklığı bitirme kararı aldı. Böylece bu alandan tamamen çıkmış oldu. 
Intel Tam Boyutta Gör
Yıllar önce Apple ile başlattığı ortak mobil modem çalışmaları Intel’in adeta kâbusu oldu. Qualcomm tarafından açılan davada uzlaşı olunca bir anda yatırımları boşa çıkan Intel, bölümü Apple’a satmıştı. Şimdi kötü bir haber daha geldi.

Intel’den 5G’ye veda

iPhone modellerine özelleştirilmiş modemler sağlamak için 2016 yılında başlayan Intel ve Apple ortaklığı bir süre devam etse de, Apple ve Qualcomm arasındaki iletişim patentleri ile ilgili dava uzlaşıya bağlanınca her şey bir anda değişti. Mahkeme Qualcomm-Apple ortaklığının devamına hükmederken Intel planlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Mobil modem sektöründe daha fazla tutunamayan Intel, tüm çalışanlarıyla birlikte bölümü 1 milyar dolar karşılığında Apple’ satmıştı. Sonrasında MediaTek ile ortaklık kurarak PC sektörüne yönelik 5G ve LTE modem geliştirmeye başlamıştı.

Bu hafta gelen haberlere göre Intel bu ortaklığı da bitiriyor. Firma Temmuz ayında 5G pazarından, 2024 yılında da WWAN pazarından tamamen çekilecek. Bundan sonra Intel’in tek amacı IDM 2.0 adını verdiği döküm sektörü projelerine odaklanmak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim