Anlık Bildirim

iPhone 12 serisi de koronavirüs nedeniyle gecikebilir

Çin’deki koronavirüs salgını nedeniyle iPhone 9 üretiminde gecikmeler yaşayan Apple’ın iPhone 12 mühendislik örneği onayında da gecikme yaşadığı ifade edildi.

iPhone 12 serisi de koronavirüs nedeniyle gecikebilir Tam Boyutta Gör

Apple’ın Çin’deki koronavirüs salgını nedeniyle hem satış tarafında hem de üretim tarafında darbe aldığı ve hisselerinin yaklaşık 100 milyar dolar değer kaybettiği gündeme gelmişti. Gelişmeler firmayı daha da zorlayacak gibi.

Mühendislik onayı gecikti

Çin’de üretim tesislerinin henüz tam randımanlı çalışmaya başlamamış olması iPhone 9 modelinin çıkışını sekteye uğratmış durumda. Kaynaklar tanıtım yapılsa bile iPhone 9 satışlarının daha ileri bir tarihte başlayacağını ifade ediyor.

Aynı durum iPhone 12 için de geçerli. Çok daha gelişmiş kamera, 5G, Apple A14 Bionic gibi özelliklere sahip olacak iPhone 12 serisinin mühendislik prototipinin bu ay üretilmesi bekleniyordu ancak koronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayına ertelendi. Bu durum mühendislik örneğinin onaylanması sürecini geciktirecek.

Eğer salgının durdurulması daha da gecikirse mühenislik örneğinin onay alması da Mayıs aylarını bulacak. Bunun sonucunda başlaması gereken hacimli üretim de yaz aylarına kadar sarkabilecek. Haliyle iPhone 12 serisinin çıkışı da gecikecek.

Apple bu yıl tam 4 adet iPhone 12 modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. 5.4 inçlik ekrana sahip iPhone 12 Mini, 6.1 inçlik iPhone 12, 6.1 inçlik iPhone 12 Pro ve 6.7 inçlik iPhone 12 Pro Max modelleri 5G desteği ile gelecek. Tüm modellerin OLED ekran barındıracağı da belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim