Anlık Bildirim

Intel Xe grafik kartı 500W TDP değerine ulaşabilecek

Intel Xe bağımsız grafik birimi ana akım kullanımdan veri merkezlerine kadar her sektöre hitap edecek ve bunun için firma çok yongalı bir yapı ile yoluna devam ediyor.

Intel Xe grafik kartı 500W TDP değerine ulaşabilecek Tam Boyutta Gör

Son dönemde bazı eleştiriler ve soru işaretlerine sebep olsa da Intel'in bağımsız grafik birimi ile ilgili çalışmaları son sürat devam ediyor. Geliştirici kartını da dağıtıma çıkaran Intel'in detaylı planları ortaya çıktı.

Çoklu yonga ile büyüyecek

Sızdırılan bir sunumdan elde edilen bilgilere göre Intel hitap ettiği sektörlere göre grafik kartında çok yongalı bir yapı kullanmayı planlıyor. Tek yongalı yapı son kullanıcı tarafında yer alacak. İş istasyonu, sunucu ve veri merkezi gibi kapsamı genişleyen sektörlere göre ise 4 yongaya kadar çıkabilecek.

MCM adı verilen bu yapıyı uzun bir süredir grafik pazarında zaten görmekteydik. Intel de artan ihtiyaçlara yönelik olarak büyük bir yonga yerine çoklu yonga sistemine geçmeyi tercih etmiş.

Tile adı verilen bu yongaların her birinde yaklaşık olarak 75W-150W TDP değeri yer alıyor. 2 yongalı sistemlerde 300TDP değeri göreceğiz. 4 yongalı sistemlerde ise 400W-500W seviyesine çıkan TDP değerleri olacak. Müşteriler haliyle soğutma sistemlerini buna göre hazırlamak zorunda.

Grafik birimi son kullanıcı tarafında 96 işlem kümesi barındırıyor. Yani 768 shading birimi yer alıyor. 2 yongalı yapılarda 256 işlem kümesi ve 4 yongalı yapılarda 512 işlem kümesine kadar çıkılacak.

Performans ve enerji verimliliği tarafında bazı sıkıntılar yaşadığı iddia edilen Intel'in bu dezavantajları nasıl ortadan kaldıracağı merak konusu. 10nm sürecinde üretime başlayacak olan Intel Xe birimi ikinci nesilde 7nm sürecinde geçecek. Intel'in bunu nasıl kullanacağı bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4802 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel xe ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim