Anlık Bildirim

Intel'in, 20 GB'lık gizli belge ve kaynak kodları sızdırılarak indirmeye sunuldu

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Intel, yeni bir sızıntı ile çalkalanıyor. Bir hacker tarafından ele geçirildiği öne sürülen 20 GB'lık önemli şirket verisi, internete saçıldı.

Intel'in, 20 GB'lık gizli belge ve kaynak kodları sızdırılarak indirmeye sunuldu Tam Boyutta Gör

İsviçreli BT uzmanı Till Kottmann, Intel'e ait 20 GB dahili belge ve kaynak kodunu yayınladı . Belgelerin bazılarının "gizli" ve "sınırlı erişim için" şeklinde işaretlendiği belirtiliyor.

Kottmann, verileri bu yılın başlarında Intel sistemlerini hacklediğini iddia eden isimsiz bir hacker'dan aldığını söyledi. Ortaya saçılan arşiv, Intel ile ilgili bir dizi sızıntının en yeni parçası diyebiliriz. Yayınlanan dosya, teknik özellikler, işlemci kılavuzları, kaynak paketleri, hata ayıklama araçları, üretim yol haritaları, şemalar, pazarlama şablonları ve Intel dışında kullanılması amaçlanmayan diğer bilgileri içeriyor.

Intel'in, 20 GB'lık gizli belge ve kaynak kodları sızdırılarak indirmeye sunuldu Tam Boyutta Gör

Intel'e göre şirket içinden sızdırıldı

Intel ise yaptığı açıklamayla bu durumu araştırmaya başladığını açıkladı. Teknoloji devine göre, sızıntı şirketin iş ortakları için kapalı teknik belgeler yayınlayan Intel Kaynak ve Tasarım Merkezi aracılığıyla gerçekleşti. Zira şirketten yapılan açıklamada: "Kaynak ve Tasarım Merkezi'ne erişimi olan birinin bu verileri yüklediğini ve paylaştığını düşünüyoruz." ibareleri yer alıyor.

Kotmann ve anonim bilgisayar korsanı arasındaki yazışmalarda ise verilerin Intel Kaynak ve Tasarım Merkezi aracılığıyla değil, Akamai CDN'de barındırılan güvenli olmayan bir sunucu aracılığıyla alındığı iddia ediliyor. Intel'e ait 20 GB'lık belge ve kaynak kodları mega.nz adlı dosya paylaşım platformuna yüklendi ancak kısa bir süre sonra kaldırıldı. Dosyanın, torrent platformlarında paylaşılmaya devam ettiğini de belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4797 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim