Anlık Bildirim

Trump, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılması için 45 gün süre verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin merkezli TikTok platformunun bir an önce ABD'li bir şirkete satılması emrini verdi. Satış 45 gün içinde gerçekleşmezse, Bytedance'ın işlemleri bloke edilecek.

Trump, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılması için 45 gün süre verdi Tam Boyutta Gör

Dünya ve özellikle Türkiye'de popülaritesini her geçen gün artıran TikTok platformunun kurucu şirketi Bytedance için zor günler başladı. Trump'ın ABD'de yasaklamakla tehdit ettiği sosyal platform eğer 45 gün içinde ABD'li bir şirkete satılmazsa, ülkedeki işlemleri bloke edilecek.

Microsoft devrede

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformunun ABD operasyonlarının ABD merkezli bir şirkete satılmaması durumunda, TikTok'un ana şirketi ByteDance ile ilgili tüm işlemlerin 45 gün içinde yasaklanmasını içeren bir yönetim emri çıkardı. Bir başka deyişle; 20 Eylül'den itibaren, TikTok'un ABD operasyonları bir Amerikan şirketine satılmazsa, herhangi bir ABD kuruluşunun ByteDance ile işlem yapması yasaklanacak.

Trump, TikTok'un ABD'li bir şirkete satılması için 45 gün süre verdi Tam Boyutta Gör

Yürürlüğe konan bu idari karar TikTok'un, Çin Komünist Partisi'nin Amerikalıların kişisel ve özel bilgilerine erişmesine izin verdiğini, kullanıcılardan çok sayıda bilgi depolandığını ve ayrıca içerik sansürünü ve uygulamanın dezenformasyon kampanyalarında kullanılma potansiyelini hedeflediğini iddia ediyor. Öte yandan TikTok'un ABD haklarını satın almak isteyen Microsoft ise bu söylentileri resmi olarak doğrulamış ve satın alma ile ilgili nihai sonucun 15 Eylül tarihine kadar açığa kavuşacağını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3876 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, trump ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim