Anlık Bildirim

Huawei, AppGallery’deki uygulamalardan komisyon almayacak

Huawei, kendi uygulama mağazası AppGallery için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Firma, uygulamasını mağazaya yükleyen geliştiricilerden uzun süre komisyon almayacak.
Huawei, AppGallery’deki uygulamalardan komisyon almayacak Tam Boyutta Gör

ABD ve Google ile yaşanan sıkıntıların ardından kendi ekosistemini güçlendirmek isteyen Huawei’nin önündeki en büyük engel, tahmin edebileceğiniz üzere uygulama mağazası. Bugüne kadar attığı adımlarla, geliştiricileri AppGallery isimli mağazasına dahil etmeye çalışan Huawei, artık işleri daha da ciddileştireceğe benziyor. En azından firmanın mağazadaki uygulamalardan komisyon almayacağını yönündeki yeni açıklaması buna işaret ediyor.

İlk yıl sıfır, sonrasında oldukça düşük komisyon oranları

Bildiğiniz üzere Apple’ın iOS’da, Google’ın ise Android’de temel gelir kaynağı, mağazalardaki uygulamalardan aldığı komisyonlar. Huawei ise bu komisyon oranını oldukça düşük tutarak geliştiricilerin ilgisini çekmeye çalışacak. Bu noktada oyun haricindeki tüm uygulamalardan ilk 12 ay sıfır komisyon alınacağı açıklandı. Sonraki 12 ayda ise yüzde 15’lik komisyon oranına çıkılıyor. Bu 24 aylık sürecin sonuna geldiğimizde ise geliştiricilerden standart yüzde 30 komisyon alınmaya devam edilecek.

Google Play için bu rakam sabit yüzde 30 olarak belirlenmiş durumda. En azından ilk 24 ay için bu tarz bir katkı sağlanması geliştiricilerin dikkatini çekebilir. Tabii ki AppGallery’nin Huawei cihazlarıyla sınırlanmış olması ve Google Play’e kıyasla kullanım oranın düşük olması geliştiricileri yine de şüphede bırakacaktır.

Sonuç olarak Huawei’nin attığı bu adımlar, kendi ekosistemini oluşturmak konusunda fikirlerinin değişmediğinin göstergesi. Xiaomi, Oppo vb. Çinli firmaların da AppGallery ekosistemi içerisine dahil olabilirse, Google karşısında güçlü bir uygulama mağazasıyla karşılaşabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim