Anlık Bildirim

Huawei, Play Store’u trojan olarak görüyor

Huawei, Honor ve Vivo'da Google Play Store’un silinmesini isteyen ve 'Truva Atları-PA' kötü amaçlı yazılım olarak algılandığı konusunda uyaran garip 'Güvenlik tehdidi' uyarıları gösteriyor.

Huawei, Play Store’u trojan olarak görüyor Tam Boyutta Gör

Huawei, Honor ve Vivo marka akıllı telefon ve tabletlerin, Google Play Store’un silinmesini isteyen ve 'trojan' kötü amaçlı yazılım olarak algılandığı konusunda uyaran garip 'Güvenlik tehdidi' uyarıları gösteriyor.

Sistemsel bir hatadan olduğu düşünülen bu uyarının anında kaldırılması gereken yüksek riskli uygulama olarak gösteriliyor.

Telefonlarda bulunan trojan virüslerinin kullanıcının bilgisi olmadan ücretli SMS’ler gönderdiği biliniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google sözcüsü, “Bu güvenlik bildirimi Google Play Protect tarafından tetiklenmedi ve Play Protect sertifikalı olmayan ve Google'ın temel uygulamalarını Play'den resmi olarak indirme erişimi olmayan bir cihazdan geliyor gibi görünüyor. Daha fazla bilgi için cihaz üreticisine başvurmanızı öneririz. Google Play, Google'ın Android için temel uygulamalarını resmi olarak indirebileceğiniz tek uygulama mağazasıdır. Tüm Google uygulamaları, Google Play'deki diğer tüm uygulamalarla aynı sıkı testlerden geçer. Bu testler, uygulamaların güvenli, emniyetli ve Google'ın kalite standartlarını karşıladığından emin olmak için tasarlanmıştır.” şeklinde açıklama yaptı.

Google’a göre bu uyarı doğru değil ve böyle bir virüs kendi uygulamalarında bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim