Anlık Bildirim

Virüslü uygulamalar 20 milyon indirmenin ardından Google Play'den kaldırıldı

McAfee güvenlik uzmanları, Google Play'de toplamda 20 milyondan fazla kez indirilen 16 kötü amaçlı Android uygulaması tespit etti.                               
Google Play'den 16 virüslü uygulama kaldırıldı Tam Boyutta Gör
Güvenlik yazılımları üreten McAfee, Google Play'de toplamda 20 milyondan fazla kez indirilmiş 16 zararlı uygulama buldu ve bu durumla ilgili yeni bir rapor yayınladı.

Uzmanlara göre uygulamalara, arka planda kendisine gönderilen bağlantıları açan ve kullanıcının bilgisi olmadan reklamlara tıklamaları taklit ederek saldırganlar için gelir sağlayan Clicker Truva atı bulaştı. Bu durum, internet trafiği tüketiminin artmasına ve akıllı telefonun pilinin hızla tükenmesine de yol açıyor.

Clicker zararlı yazılımını barındırıyorlardı

McAfee, kötü amaçlı yazılımın kendisini faydalı bir uygulama olarak gizlediğini söyledi. Clicker bir Android cihaza el feneri, sözlük veya takvim olarak sızabiliyor. Zararsız gibi görünen bu uygulamalardan biri olan Smart Task Manager, 5 milyondan fazla kez indirildi.

Google Play'den 16 virüslü uygulama kaldırıldı
Uzmanlar tehditler hakkındaki bilgileri Google'a aktardı ve şirket - her ne kadar 20 milyon kez indirilmiş olsalar da - bu uygulamaları mağazadan hemen kaldırdı. Bu haftanın başlarında ise Kaspersky Lab uzmanları, kötü amaçlı Android WhatsApp istemcilerini ortaya çıkarmıştı. Mesajlaşma uygulamasının bazı modifikasyonlarının, kullanıcı hesaplarıyla ilgili erişim bilgilerini çalan bir trojan içerdiği açıklanmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11564 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google play, virüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim