Anlık Bildirim

Yeni Google algoritması Haritalar ve Arama'dan sahte yorumları kaldırdı

Google Haritalar ve Arama hizmetlerinde çok sayıda sahte yorum bulunuyor. Google, bu sorunu çözmek için yeni bir algoritma kullanarak 170 milyon yorumu kaldırdı.
Google, Haritalar ve Arama'dan sahte yorumları kaldırdı Tam Boyutta Gör
Google Haritalar ve Arama’ya her gün binlerce yeni yorum, inceleme, değerlendirme ve fotoğraflar yükleniyor. Ancak bu hizmetlerde sahte yorumların yaygın olduğu da bir gerçek. Bu bağlamda Google, geçen yıl bu sahte yorumları her zamankinden daha hızlı tespit eden yeni algoritmayı kullanmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre bu algoritma sayesinde 2023 yılında 170 milyon sahte yorum hizmetlerden kaldırıldı.

Google Haritalar ve Arama’da sahte yorumlara geçiş yok

Google Maps Baş Yazılım Mühendisi Dan Pritchett’a göre Haritalar ve Arama’ya eklenen incelemeler yayınlanmadan önce Google'ın moderasyon sistemleri tarafından inceleniyor. Sistemler ayrıca içeriği zaman içinde şüpheli faaliyetlere karşı izliyor ve geçen yıl başlatılan yeni makine öğrenimi algoritması da bu noktada devreye giriyor.

Pritchett, yeni algoritmanın daha uzun vadeli sinyalleri inceleyerek şüpheli incelemeleri daha hızlı tespit ettiğini söylüyor. Şüpheli faaliyetlere örnek olarak bir yorumcunun birden fazla işletmeye aynı yorumu bırakması ya da işletmenin 1 yıldızlı veya 5 yıldızlı yorumlarda ani bir artış yaşaması verilebilir. Google, ayrıca 12 milyon sahte işletme profili tespit edilip kaldırıldığını söylüyor. Ek olarak benzer şekilde politikaları ihlal eden 14 milyon video kaldırıldı. Bu, önceki yıla göre iki kat artış anlamına geliyor.

Son olarak Google, işletmelerle iletişime geçerek ücret karşılığında incelemelerini ve çevrimiçi varlıklarını iyileştirebileceklerini iddia eden dolandırıcıları da yeni algoritma ile önleyeceğini aktarıyor. Firmaya göre sadece birkaç hafta içinde belirli bir dolandırıcılıkla ilgili beş milyondan fazla sahte inceleme girişimi yakalandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim