Anlık Bildirim

GDDR7 standardı resmen duyuruldu

Ekran kartlarında bellek hızlarını çok daha yukarılara taşıyacak olan GDDR7 standardı nihai sürüme ulaştı. Bu yıl pek çok modelde yüksek bellek hızları görebileceğiz.
GDDR7 Tam Boyutta Gör
Ekran kartlarında çok daha yüksek aktarım hızları ve bant genişliği sunacak GDDR7 bellek teknolojisinin hazırlıkları uzun yıllar önce başlamıştı ancak JEDEC organizasyonu standardın tanımlamasını henüz tamamladı.

GDDR7 neler sunuyor?

Bu yıl içerisinde ilk örneklerini görmeyi beklediğimiz GDDR7 standardı GDDR6X belleklere göre ilk etapta yüzde 30 civarında, gelişmiş dönemde ise yüzde 50 seviyelerinde bellek artışı sunmayı hedefliyor.

Samsung ve Micron şimdiden 37Gbps hızlarına çıkan 16Gb-24Gb kalıplar hazırlamış durumda. Elbette ilk GDDR7 bellekler hangi ekran kartlarında kullanılacak merak ediliyor. Nvidia ve AMD yıl içerisinde ilk örneklerini oyuncular ile buluşturacak.

Nvidia genelde Micron ile özel anlaşması olduğu için GDDR7X bellekleri daha önce piyasaya sürüyor. Bu bakımdan AMD’nin ilk hamlesinde GDDR7 bellekleri görmemiz daha olası. 2026 yılında ise GDDR7 artık en iyi seviyesine ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim