Anlık Bildirim

Dünyanın ilk koku ileten hoparlörü CES 2024'te tanıtıldı

CES 2024'te sergilenen en sıra dışı ürünlerden biri de sadece ses değil koku da üretebilen hoparlör sistemi oldu. Aroma Speaker 60 isimli ürün 60 temel koku içeren kartuşlara sahip.
Dünyanın ilk koku ileten hoparlörü CES 2024'te tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Japon girişim AromaJoin, CES 2024 kapsamında dünyanın ilk koku ileten hoparlör sistemini tanıttı. Aroma Speaker 60 olarak adlandırılan model, sadece ses değil aynı zamanda yüzden fazla farklı benzersiz koku da üretebiliyor. Yenilikçi ürün, fuar ziyaretçilerinin ilgisini çekti.

Aroma Speaker 60, her biri 6 koku içeren özel bir kartuşla donatılmış 10 ayrı hoparlörden oluşuyor. Kokuları birleştirerek 60'a kadar farklı koku oluşturabildiğini belirtleim. Fuarda bulunan basın mensuplarına göre, aromalar %100 gerçek hissettirmese de, onlara çok yakındı.

Dünyanın ilk koku ileten hoparlörü CES 2024'te tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Yatırımcı ve geliştirici aranıyor

Hoparlörlerden çıkan kokular anında yayılıyor ve 2 metreye kadar bir mesafede hissedilebiliyor. Bu yenilikçi teknoloji film izlerken, konsol oyunları oynarken veya sanal gerçeklikte kullanıldığında şimdikinden çok daha sürükleyici bir deneyim elde etmek mümkün olacak.

Dünyanın ilk koku ileten hoparlörü CES 2024'te tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Aroma Speaker 60 henüz konsept aşamasında. Şirket bu yenilikçi hoparlör sistemini daha ileriye taşımak için yatırımcı ve geliştirici arıyor. AromaJoin'in Aroma Shooter Wearable 3 isimli koku ileten VR aksesuarı ise satın alınabilir durumda. Boyuna takılan cihaz Meta Quest 3 gibi birçok başlıkla çalışabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim