Anlık Bildirim

Avrupa'nın en yüksek barajı 5.000 güneş paneliyle donatıldı

İsviçre'deki Muttsee Gölü Barajı'na 5.000 güneş panelinin kurulumu başarıyla tamamlandı. Proje yarısı kışın olmak üzere yılda 3.3 milyon kWh enerji ütetilmesini sağlayacak.
Avrupa'nın en yüksek barajı 5.000 güneş paneliyle donatıldı Tam Boyutta Gör
Denize kıyısı olmayan ülkelerden biri olan İsviçre, kış aylarında yeşil enerji üretimini en üst düzeye çıkarmaya çalışıyor. Buna yardımcı olması için ülkedeki Muttsee Gölü Barajı'nda güneş panellerinden oluşan kıvrımlı yapı inşa edildi.

Deniz seviyesinden 2.500 metre yükseklikle Avrupa'nın en yüksek barajı olan Muttsee Gölü Barajı, şu anda yaklaşık 5.000 güneş paneline ev sahipliği yapıyor. Böylelikle ülkedeki en büyük alp güneş enerjisi sistemi haline geldi.

Avrupa'nın en yüksek barajı 5.000 güneş paneliyle donatıldı Tam Boyutta Gör
AlpinSolar adı verilen proje, enerji şirketi Axpo, süpermarket zinciri Denner ve kamu hizmeti şirketi IWB tarafından hayata geçirildi. Denner, AlpinSolar için ülkede türünün ilk örneği olan uzun vadeli bir enerji satın alma anlaşması (PPA) imzaladı.

Hidroelektrik santralinin baraj duvarına yerleştirilen ve bir kilometre boyunca uzanan sistem, yarısı kışın olmak üzere yılda 3.3 milyon kilovat saat elektrik üretecek. Bu da yaklaşık 700 haneye yetecek kadar enerji sağlayacağı anlamına geliyor.

Avrupa'nın en yüksek barajı 5.000 güneş paneliyle donatıldı Tam Boyutta Gör

Alplerdeki güneş santralleri birçok avantaja sahip

İsviçreli enerji üreticisi Axpo'nun üst düzey yöneticisi Jeanette Schranz "Alp güneş santrallerinin özelliklerinden biri, özellikle kış aylarında iç bölgelerdeki benzer bir tesise kıyasla üç kata kadar daha fazla elektrik üretmeleridir" dedi.

Schranz, İsviçre dağlarının soğuk aylarda sisten daha az etkilendiğini, bunun da panellerin alçak rakımlara göre daha fazla güneş gördüğü anlamına geldiğini söyledi. Kendisi ayrıca "Güneş panelleri soğuğu sever ve daha düşük sıcaklıklarda daha iyi performans gösterir" diyor.

Kaynakça https://electrek.co/2023/02/06/europes-highest-dam-is-now-covered-in-nearly-5000-solar-panels/ https://www.reuters.com/business/sustainable-business/switzerlands-solar-dam-sun-snow-perfect-mix-green-energy-drive-2023-02-06/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim