Anlık Bildirim

Tesla, Tesla'ya dava açtı

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, aynı isme sahip Hintli bir pil üreticisine dava açtı. Tesla, Hintli şirketin "Tesla Power" ismini kullanmayı bir an önce bırakmasını istiyor.

Tesla, Tesla'ya dava açtı Tam Boyutta Gör

Elon Musk'ın elektrikli araç şirketi Tesla, ticari marka ihlali nedeniyle Hintli Tesla Power India şirketine dava açtı. Reuters'in servis ettiği habere göre Tesla, 2022'de çekilen ihtarnameye rağmen Hintli şirketin "Tesla Power" ismini kullanarak ürünlerinin reklamını yapmaya devam ettiğini ve bundan derhal vazgeçmesini istiyor.

Davaya konu Hintli şirket ise Tesla'dan çok daha önce kurulduğunu ifade ederken, kurşun asit pil üretimiyle uğraştığını ve elektrikli araçlarla hiçbir ilgisi olmadığını öne sürüyor. Delhi Yüksek Mahkemesi, Hintli şirkete savunmasını hazırlaması için 3 hafta süre tanıdı.

Tesla, Tesla'ya dava açtı Tam Boyutta Gör

"Elon Musk'ın Tesla'sı ile bağlantımız var demedik"

Tesla ayrıca Hintli şirketin Tesla Power USA isimli bir web sitesi olduğunu ve bu web sitesinde genel merkezin Delaware'de göründüğünü söylüyor. Bu arada Tesla'nın da başta vergi olmak üzere bazı avantajlar sunması nedeniyle Delaware'de kayıtlı olduğunu hatırlatalım.

Bir Tesla Power temsilcisi Reuters'e verdiği demeçte Tesla'dan çok daha önce Hindistan'da faaliyet göstermeye başladıklarını ve tüm resmi izinlere sahip olduklarını söyledi. Manoj Pahwa isimli yetkili "Hiçbir zaman Elon Musk'ın Tesla'sıyla bağlantılı olduğumuzu iddia etmedik" dedi.

Bir sonraki duruşma 22 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4430 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, dava ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim