Anlık Bildirim

Android 15, telefonun depolama çipinin sağlığını gösterecek

Telefonlarda diğer donanım bileşenleri gibi depolama yongalarının da kullanıma bağlı sınırlı bir ömrü var. Android 15, kullanıcılara telefonlarının dahili depolama alanının kalan ömrünü bildirecek.
android 15 depolama çipi sağlığı Tam Boyutta Gör
Telefonun donanım bileşenlerinden çoğunun zaman içinde ne kadar dayanacağını bilmek önemlidir. Bellek yongaları da bunlardan biri. Google, Android 15 güncellemesiyle kullanıcıların telefonlarının depolama çipinin sağlık durumunu öğrenmelerine olanak tanıyacak yeni bir özellik ekliyor.

Bugün piyasaya sürülen akıllı telefonların depolama yongalarının sağlığı konusunda endişelenmeye gerek yok. Hâlâ düzgün çalışan onlarca yıllık telefonlar var. Ancak telefonlara yönelik yazılım desteği süresi gittikçe uzuyor. Günümüzde bazı Android telefonlar yedi yıllık yazılım güncellemeleriyle çıkıyor. Bu nedenle, depolama çipinin zaman içinde nasıl performans gösterdiğini bilmek önemli. Android mühendisi Mishaal Rahman’ın bildirdiğine göre, Android 15, kullanıcıların bu konuda bilgilendirecek.

Cihaz tanılama uygulaması Android 15’te yeni depolama ömrü API’si kullanacak. Bu, klasik yüzdeyle telefonun depolama çipinin genel durumunu göstereceği anlamına geliyor. Pil sağlığında olduğu gibi başlangıçta %100 olarak gösterilecek. Bellek yongası zamanla aşınmaya başladıkça sayı azalacak. Bu sayı pil sağlığı yüzdesinden daha yavaş bir oranada düşecektir.

Bu özelliği hangi cihazların destekleyeceği henüz belirsiz. Google Pixel telefonlar dışında en yeni Android telefonların depolama sağlık durumunu göstereceği tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3703 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android 15, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim