Anlık Bildirim

Masaüstünde ve mobilde en popüler internet tarayıcıları belli oldu

Nisan 2024 itibarıyla en çok kullanılan web tarayıcıları belli oldu. Statcounter'ın son raporuna göre Google Chrome, masaüstünde de mobilde de en popüler internet tarayıcısı oldu.
nisan 2024 popüler internet tarayıcıları Tam Boyutta Gör
Statcounter, internet tarayıcılara ilişkin Nisan 2024 raporunu yayınladı. Rapora göre Microsoft Edge, yavaş yavaş kullanıcı sayısını artırıyor ancak pazar payı olarak Google Chrome’un hâlâ birkaç ışık yılı gerisinde. İşte bilgisayarda ve mobilde en çok kullanılan web tarayıcılar:

En çok kullanılan web tarayıcıları (masaüstü)

  • Google Chrome (%65.93)
  • Microsoft Edge (%12.81)
  • Safari (%8.45)
  • Firefox (%6.67)
  • Opera (%3.09)

Dünyanın en popüler tarayıcısı Google Chrome, şu anda %65.93 pazar payına sahip. Nisan 2024’te pazar payında az da olsa bir artış olduğu görülüyor. Google, Windows’ta Chrome’un ARM64 sürümünü yayınlayarak ARM işlemcili yeni nesil Windows 11 bilgisayar satın almayı düşünenleri de kendine bağlamış oldu. Chrome’u Microsoft’un tarayıcısı takip ediyor. Microsoft Edge, şu anda %12.81 pazar payına sahip. Hatırlatma açısından, Edge, Ocak 2024’te %12.96 ile tüm zamanların en yüksek pazar payına ulaşmıştı.

Microsoft Edge’i Apple’ın tarayıcısı Safari takip ediyor. Safari, %8.45 ile masaüstünde en popüler üçüncü tarayıcı konumunda. Safari’yi %6.67 pazar payıyla Firefox takip ediyor. %3.09 pazar payıyla Opera, en çok kullanılan tarayıcılar listesinde beşinci konumda. Peki, mobilde durum nasıl?

En popüler internet tarayıcıları (mobil)

  • Google Chrome (%65.67)
  • Safari (%23.77)
  • Samsung Internet (%4.33)
  • Opera (%2.17)
  • UC Browser (%1.43)

Google Chrome, akıllı telefon ve tabletlerde de en çok kullanılan internet tarayıcısı. Ardından Safari, Samsung Internet, Opera ve UC Browser geliyor. Microsoft Edge’in mobil sürümü kullanıcılar tarafından neredeyse hiç tercih edilmiyor; %0.39 pazar payıyla 9. sırada.

Kaynakça https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide/ https://gs.statcounter.com/browser-market-share/mobile/worldwide/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10976 kez okundu.
36 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet tarayıcı, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim