Anlık Bildirim

Amazon'un yapay zekalı yeni robotları teslimat sürelerini azaltıyor

E-ticaret devi Amazon, robotik teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Amazon, yapay zeka destekli yeni robotlarının sipariş karşılama süresini yüzde 25 oranında azalttığını açıkladı.
Amazon'un yeni robotları teslimat sürelerini azaltıyor Tam Boyutta Gör
Amazon teslimat sürelerini, güvenliği ve genel operasyonları iyileştirmek için depolarına yeni bir robotik sistem entegre ediyor. Sequoia olarak bilinen yapay zeka destekli teknoloji, ürün bulma ve depolama hızını yüzde 75'e kadar, sipariş karşılama hızını ise yüzde 25'e kadar artırabilir. Sistem Amazon'un Houston merkezli depolarından birinde kullanılmaya başlandı bile. Öte yandan insansı Digit robotu da kullanıma alınıyor

Amazon, yeni robotlarını kullanıma alıyor

Amazon'un yeni robotları teslimat sürelerini azaltıyor Tam Boyutta Gör
Sequoia, ürün kutularını bir ayıklama makinesine taşıyan araçları içeriyor. Sistem, envanteri teslimat için çalışanlara göndermeden önce tanımlamak üzere robotik kollar ve bilgisayar görüşü kullanıyor. Amazon’a göre Sequoia sayesinde kutular, insan çalışanlara bel hizasında getirildiği için yüksek raflara uzanma ihtiyacı da ortadan kaldırılıyor ve bu da dolaylı olarak güvenliği artırıyor. Sequoia’nın bir parçası olan Sparrow adlı yeni robot kolu, kutulardaki envanteri konsolide etmek gibi tekrarlayan görevleri üstleniyor.

Digit ise boş kutuları taşımak için iki ayaklı bir insansı robotu olarak görev alacak. Agility Robotics firması tarafından üretilen Digit, boş kutuları taşımak için bir teslimat merkezinde test edilmeye başlanmış durumda. Digit, depoların boşluklarında ve köşelerindeki eşyaları yeni yollarla hareket ettirebiliyor, kavrayabiliyor ve tutabiliyor. Boyutu ve şekli insanlar için tasarlanmış binalar için uygun olan Digit, lojistik faaliyetlerinin geleceğini gösteriyor.

Sequoia, Digit ve Sparrow gibi robotik sistemler için temel motivasyon kaynağı olarak güvenlik gösterilse de Amazon'un bu alandaki sicili pek parlak değil. Bazı raporlar robotlarla birlikte çalışan insanlı depolarda yaralanma olaylarının iki kat daha fazla olduğu gösteriyor. Ancak robotlar sayesinde depo faaliyetlerinin ciddi ölçüde hızlandığı da bir gerçek.

Kaynakça https://www.aboutamazon.com/news/operations/amazon-introduces-new-robotics-solutions https://www.engadget.com/amazon-says-its-new-ai-powered-robots-reduce-fulfilment-time-by-25-percent-122517342.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim