Anlık Bildirim

Youtube, politikalarını ihlal eden 58 milyon videoyu kaldırdı

Youtube'un sorunlu içeriklerle başı oldukça dertte. Yapılan açıklamalara göre şirket yılın üçüncü çeyreğinde 58 milyon videoyu yayından kaldırdı. Detaylar haberimizde...
YouTube, politikalarının ihlaline bağlı olarak üçüncü çeyrekte 58 milyondan fazla video ve 224 milyon yorumu kaldırdı. Şirket geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklama ile sorunlu içerikle mücadeleye önem verdiğini vurguladı.

Youtube katı kurallar uyguluyor

Amerika Birleşik Devletleri, özellikle Avrupa ve Asya'daki çıkar grupları ve eleştirmenlerin şiddeti teşvik ettikleri gerekçesi ile radikal ve nefret dolu içeriklerin kaldırılması için başta Youtube ve Facebook olmak üzere diğer sosyal medya devlerine baskı yapıyor. Avrupa Birliği yasaları gereği, çevrimiçi hizmet sunan şirketler, hükümetin isteği gereği kaldırılması istenen içeriği bir saat içinde yayından çekmesi gerekiyor. Bunu yapmayan şirketler ise büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor.
Konunun en büyük muhataplarından Youtube, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı duyuruyla üçüncü çeyreğin raporunu açıkladı. Otomatik tespit araçlarıyla kaldırılan bu 58 milyon videonun 1 milyon 670 bin kanalda yayınlandığını ve çoğunun da az bir gösterim aldığı belirtildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7893 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, video ve
3 etiket daha politika ihlali ABD Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim