Anlık Bildirim

Twitter, veri sızıntısının ardından ayrıntılı konum özelliğinin fişini çekti

Twitter, geçtiğimiz ay kullanıcıların konum bilgilerini sızdırdığını açıklamıştı. Firma bugün yaptığı bir başka açıklama ile 'ayrıntılı konum' etiketleme özelliğini kaldıracağını duyurdu.

Twitter, veri sızıntısının ardından ayrıntılı konum özelliğinin fişini çekti Tam Boyutta Gör

Twitter, konum etiketli paylaşım yapma özelliğinde değişime gideceğini duyurdu. Twitter, 'ayrıntılı konum' özelliğini kaldıracak. Firma, çoğu kişinin kullanmadığını gerekçe göstererek bu özelliği kaldıracağını ifade ediyor. Ayrıntılı konum özelliği kaldırılacak lakin Kadıköy, Bostancı, Kızılay gibi geniş ölçekte konum bilgisi paylaşılabilecek.
 

Konuyla ilgili olarak @TwitterSupport hesabından paylaşılan bilgide şu sözlere yer verildi: “Ayrıntılı konum’ özelliğini çoğu kişi kullanmadığı için ve biz de Tweet atma deneyimini basitleştirmek istediğimiz için bu özelliği kaldırıyoruz. Güncellenen kamera özelliğini kullanarak tweet atarken ayrıntılı konum özelliğini kullanabileceksiniz.” 

Her ne kadar Twitter, ‘ayrıntılı konum’ özelliğinin pek kullanılmadığını gerekçe gösterse de gerçek sebep farklı olabilir. Zira geçtiğimiz ay Twitter, iOS uygulamasını kullananların konum bilgilerini yanlışlıkla iş ortaklarıyla paylaştığını duyurmuştu.Twitter, ayrıntılı konum ile tweet atan kullanıcıların enlem, boylamına kadar tam konumunu tutuyor. Görünen o ki Twitter kullanıcıların tam konumunu bir kez daha sızdırmaktan çekindiği için ‘ayrıntılı konum’ özelliğini fişini çekti. Yeni güncellemeler ile bu özellik kullanıma kapatılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim