Anlık Bildirim

Türk mühendislerin tasarladığı "Seyit", IDEF 2019'da görücüye çıktı

Anadolu Savunma'nın fuarda sergilediği Seyit'in altyapısı Tatra'ya, tasarımı ise Türk mühendislere ait. Farklı konfigürasyonlara sahip olan Seyit, tank taşıyıcı ve kurtarıcı olarak kullanılabiliyor.

Türk mühendislerin tasarladığı 'Seyit', IDEF 2019'da görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Ticari araç sektöründe faaliyet gösteren Anadolu Isuzu’nun savunma sanayisindeki kolu Anadolu Savunma, IDEF 2019’da “Seyit” adını verdiği askeri araç ailesini sergiledi. Seyit ismini taşıyan 8x8 tank taşıyıcı araç, 8x8 taktik tekerlekli araç ve 4x4 taktik tekerlekli araç modelleri IDEF 2019’da görücüye çıktı.

Altyapı Tatra'dan, tasarım Türk mühendislerden 

Anadolu Savunma’nın Seyit Askeri Kamyon ailesi, tahmin edebileceğiniz üzere adını Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarından biri olan Seyit Onbaşı’dan alıyor. Altyapısında Çekyalı otomotiv şirketi Tatra’dan destek alınan araçların, başta zırhlı kabin olmak üzere tasarımlarının Türk mühendislerin imzasını taşıdığı belirtiliyor.

Ağır koşullar altında ve zor coğrafi şartlarda çalışmaya uygun bir şekilde tasarlandığı söylenen Seyit ailesi, 4x4’ten 20x20’ye kadar farklı konfigürasyonlarla ve farklı motor seçenekleriyle üretilebiliyor. Araçlarda Cummins X15 99EPA 500 su soğutmalı motor kullanılıyor. Silindir hacmi 14.9 litre olan bu motor, 600 beygir güç ve 2,779 Nm tork üretiyor. Şanzıman tarafında ise 7 ileri tam otomatik Allison 4800 görev yapıyor.

1000 km'ye kadar menzil sunuyor 

Maksimum hızları 80 km/s ile 110 km/s arasında değişen Seyit askeri araç ailesi, kullanıldığı alana göre 550 km ile 1000 km arasında menzil sunuyor. Tatra Grubu ortaklığında geliştirilen Seyit askeri araç ailesinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok işine yarayacak araçlardan oluştuğunu belirten Anadolu Savunma, gelecekte bu araçlardaki yerlilik oranını %70’in üzerine çıkaracaklarını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8748 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anadolu savunma, seyit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim