Anlık Bildirim

Türkiye ve Rusya, birlikte 5. nesil savaş uçağı geliştirmek için görüşmelere başladı

IDEF 2019'a katılan Rus yetkililer, savaş uçağı konusunda Türkiye'ye destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Yetkililer, Türk-Rus ortak 5. nesil savaş uçağı için görüşmelerin başladığını açıkladı.

Türkiye ve Rusya, birlikte 5. nesil savaş uçağı geliştirmek için görüşmelere başladı Tam Boyutta Gör

Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle Türkiye ve ABD arasında patlak veren F-35 krizine yönelik Rus yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin bu konuda her zaman alternatifi olduğunu belirten yetkililer, Türkiye ve Rusya’nın birlikte beşinci nesil savaş uçağı geliştirebileceğini açıkladı.

Rus-Türk ortak 5. nesil savaş uçağı için görüşmeler başladı 

Söz konusu açıklamalardan ilki, Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport’un Genel Müdür Yardımcısı Sergey Ladygin’e ait. IDEF 2019’a katılan Ladygin, Türkiye’ye S-400 sevkiyatının büyük ses getirdiğini belirtti. Rus yetkili ayrıca, Türkiye ile uçak ve helikopter alanında yüksek teknoloji işbirliği gerçekleştirmeye de hazır olduklarını dile getirdi. Rusya ve Türkiye arasında bu tür görüşmelerin başladığını ifade eden Ladygin, şu anda beşinci nesil savaş uçaklarına ilişkin görüşmeler yürüttüklerini dile getirdi.

Türkiye ve Rusya’nın birlikte beşinci nesil savaş uçağı geliştirebileceğine yönelik bir başka açıklama da Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Halk Konseyi üyesi İgor Korotçenko’dan geldi. Sputnik’e verdiği demeçte ABD’nin Türkiye’ye yönelik eylemlerini eleştiren Korotçenko, “Türkiye alternatif arayışına girerse, böyle bir alternatif her zaman var. Su-57, özellikleri açısından büyük ölçüde F-35’ten daha iyi. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabul ederse, Rus-Türk ortak 5. Nesil savaş uçağı bile geliştirilebilir” şeklinde konuştu.

Rus yetkili, olası anlaşma kapsamında Türkiye’nin anahtar teknolojiler elde edeceğini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15139 kez okundu.
52 kişi, toplam 56 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
f-35 savaş uçağı, türkiye f-35 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim