Anlık Bildirim

Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye iHA'larda çok ilerledi, Yunanistan geride kaldı

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'nin İHA gücüne övgü yaptı. Ayrıca hava saldırılarına karşı İsrail'in Demir Kubbesine benzer hava savunma sistemi kurulacağını söyledi.
Yunanistan Savunma Bakanı: Türkiye iHA'larda çok ilerledi Tam Boyutta Gör
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’nin insansız hava araçlarındaki başarısı hakkında açıklama yaptı. Dendias, Türkiye’nin İHA üretiminde çok ileride olduğunu, Yunanistan’ın geride kaldığını söyledi.

Yunan TV kanalı SKAI TV’ye açıklamalarda bulunan Yunanistan Savunma Bakanı Dendias, şunları söyledi:

“Samimi olmak istiyorum, Türkiye insansız hava araçlarında kendi üretimini yapmakta ciddi bir fırsat yakaladı. Çok ileri adım attı. Biz bunu yeterince erken görmedik. Belki de erken gördük, bu konuda ilerleme kaydetmiş birçok küçük işletme var ama inovasyon sistemimizin bütünü böyle değil, bunu Silahlı Kuvvetlere dahil edip, yüksek sayıda üretim yapacak gibi değil."

Yunanistan Türk İHA'larına karşı Demir Kubbe kuracak

Yunanistan’ın İHA’larda ilerleme kaydetmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Dendias ayrıca yeni projeleri hakkında ilk açıklamayı yaptı. Yunanistan’ın İsrail'deki Demir Kubbe benzeri savunma sistemleri de geliştirmesi gerektiğini ifade etti. Dendias, “Havadan gelebilecek saldırılara ve İHA’lara karşı, İsrail benzeri savunma kubbeleri oluşturacağız. Ülkenin muhtemel hava saldırılarına kapalı olması gerek.” ifadelerini kullandı. Bu tür altyapının geliştirilmesinin zaman alacağını kabul ederek ülkenin 2030 takviminde bu proje için ayrılan bir bütçe olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2096 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yunanistan, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim