Anlık Bildirim

Samsung, elden geçirilmiş amiral gemisi telefonlar satmaya başlayacak

Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre gelecek yıl başlarında refurbished olarak da bilinen elden geçirilmiş amiral gemi modellerinin yeniden tüketicilere satışı söz konusu.

Bu yıl Galaxy S7 serisi ile önemli bir çıkış yakalayan ve faaliyet karında son iki yılın rekorunu kıran Samsung, ivmeyi Galaxy Note 7 modeli ile sürdürmek istiyor. Bunun yanında, firmanın önemli bir stratejiyi daha hayata geçirmesi bekleniyor.

Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre gelecek yıl başlarında refurbished olarak da bilinen elden geçirilmiş amiral gemi modellerinin yeniden tüketicilere satışı söz konusu. ABD ve Güney Kore gibi belli başlı ülkelerde gelecek yıl itibariyle başlaması beklenen program, tüketicilerin amiral gemi modellerine daha uygun fiyata erişebilmesine olanak tanıyacak.

Garantili olarak satılacak daha düşük fiyatlı amiral gemi modelleri, firmanın maliyetleri belirli bir seviyede tutmasına yardımcı olacak ve böylece faaliyet kar marjı da yüzde 10 seviyesinin üzerinde tutunmuş olacak. Gelecek yılın amiral gemi modellerinden elde edilen faaliyet karının yanında, elden geçirilmiş modellerden de önemli bir kar elde edilmesi bekleniyor.

Samsung, program kapsamında sunacağı telefonları bazı ülkelerdeki yükseltme programlarından toplayacak. Kullanıcıların çalışır haldeki telefonlarını alarak belirli bir indirimle yeni amiral gemi modellerini sunan bu programlar, yeni strateji için de kaynak oluşturacak. Refurbished modellerin daha çok yeni kasa veya batarya değişimine uğramış cihazlardan oluşacağı belirtiliyor.

Samsung, yeni programı ile faaliyet kar marjını yukarıda tutmanın yanı sıra, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde de rakiplerine karşı alan kaptırmama amacını taşıyor. Bilindiği gibi bu ülkelerde, daha düşük fiyatlara amiral gemi seviyesinde donanıma sahip telefonlar bulmak mümkün. Elden geçirilmiş Samsung amiral gemileri de, düşük fiyatları ile bu modellere sahip olacaklar. Programın hangi ülkelerde başlayacağı ve ne kadar indirimler sunacağı bilinmiyor. 


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7749 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s7 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim