Anlık Bildirim
 
Zen mimarisiyle işlemci pazarında sert rüzgarlar estiren AMD’nin RX 5700 serisinin sunduğu performansın ardından daha uygun fiyatlı çözümleri merakla bekleniyor. Yeni kart benchmark testinde ortaya çıktı.

GFXBench veri tabanında beliren sonuca göre RX 5500 OpenGL API’si kullanılarak gerçekleştirilen testin Manhattan bölümünde 87.6 FPS elde etmeyi başarmış. Kıyaslamak gerekirse yeni çözüm RX 580’den geride.

Mimarisel avantaj 

Her ne kadar RX 5500 geride olsa da olası bir RX 5600 modelinin getireceği performans artışı rekabeti arttırabilir. RX 5500’de ise yeni mimarinin ve üretim teknolojisinin düşük güç tüketim avantajının tadı çıkarılabilir.
Hatırlayacağınız üzere RX 570 dahi undervolt+hafif bir frekans düşüşü ile GTX 1650 ile aynı performansı sunarken daha az güç tüketebiliyor. RDNA mimarili yeni kartlar daha da iddialı olursa medya bilgisayarlarında ve e-spor yapımları için kurulacak sistemlerde kendisine yer edinebilir. Son olarak RX 5500’ü yeşil ekibin modelleriyle kıyaslamak gerekirse GTX 1660-1660 Ti’dan söz edebiliriz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim