Anlık Bildirim
 
AMD’nin açık kaynak sürücülerindeki detay yeni Navi kartlarının yolda olduğunu ortaya çıkardı. Kırmızı ekibin Mesa güncellemesine göre 2 yeni model oldukça yakın olabilir.

19.2 sürümlü Mesa güncellemesindeki GPU kütüphanesine eklenen yeni PCI-ID’ler Navi 12 ve Navi 14 GPU’larına işaret ediyor olabilir. Dolayısıyla bu gelişme yeni bütçe dostu seçeneklerin yakında olduğu şeklinde yorumlanıyor. Dahası 19.3 sürümünün 15 Ekim’de yayınlanacağı göz önünde bulundurarak yeni modellerin bu tarihten önce piyasaya sürülebileceği şeklinde yapılan tahminler de mevcut.

Teknik detaylar 

Daha önce de Compubench’in veri tabanına düşen 3 çözüm 3 GB, 4 GB ve 8 GB bellekle destekleneceğe benziyor. 3 GB VRAM’e sahip model RX 570’le kafa kafaya iken diğer Navi kartları hali hazırdaki Polaris GPU’lu RX 500 ailesinin önündeydi.
Yeni yongaların o dönemde erken mühendislik örneği aşamasında olduğu düşünülecek olursa oldukça etkileyici bir performans artışı yolda görünüyor. Diğer taraftan 3 seçenekte de 24 CU altında 1536 shader birimi konumlandırılması dikkatlerden kaçmamıştı. GPU frekansı başlığında ise 1900 MHz’e kadar ulaşan frekans değerleri ölçülmüştü.
Öte yandan AMD’nin giriş segmentinde en büyük rakibi yine kendisi olarak görünüyor. Zira bir hayli düşük seviyeye inen RX 570-580’lerin fiyatıyla rekabet etmek bir hayli güç. AMD’nin olası hamlesi performans artışına değer bir fiyatlandırma olabilir. İlerleyen dönemde stokların tükenmesiyle artan RX 500 serisinin fiyatlarıyla yeni nesil daha cazip hale gelecektir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim