Anlık Bildirim

PS5’e ait olduğu iddia edilen benchmark skoru görüntülendi

Sony'nin gelecek nesil konsolu PlayStation 5'in GPU gücüne ait bir sızıntı yapıldı. Eğer veriler doğruysa konsoldan RTX 2070'e eşdeğer bir performans bekleyebiliriz. Detaylar haberimizde.

PS5’e ait olduğu iddia edilen benchmark skoru görüntülendi Tam Boyutta Gör

Sony ve Microsoft tarafından yapılan paylaşımlar neticesinde firmalara ait yeni nesil konsolların oldukça güçlü donanım bileşenleriyle geleceğini biliyoruz. Oyun grafikleri dünyasında bomba etkisi yaratan ancak henüz tam potansiyelini göremediğimiz ışın izleme teknolojisi gibi gelişmeleri de destekleyeceğini bildiğimiz konsollardan biriyle ilgili yeni bir haber daha geldi.

Sızıntılarıyla meşhur Twitter üyesi TUM_APISAK, Sony’nin gelecek nesil konsolu PlayStation 5’te kullanılacak “Gonzalo” kod adlı APU’ya ait bir benchmark skoru sızdırdı.

AMD tarafından geliştirilen yarı özelleştirilmiş silikon, görünüşe göre sağlam bir grafik performansı gösterecek.  3DMark Fire Strike’a ait olduğu değerlendirilen teste göre Gonzalo APU’su 20,000 puanın üzerinde bir skor elde etmiş. Aynı testten düz PS4’ün 5,000 civarında puan aldığı düşünüldüğünde yeni APU’nun skoru ise çok daha anlamlı hale geliyor.

Bilgisayar donanımı ile kıyaslandığında ise Gonzalo’nun elde ettiği skor aşağı yukarı NVIDIA’nın GeForce RTX 2070 ekran kartına denk düşüyor. RTX 2070 aynı testte 22,000’in biraz üzerinde puan alabildiğini hatırlatalım.

Eğer paylaşılan veriler doğruysa yeni nesil konsollarla birlikte konsol ile PC arasındaki makas aralığının biraz daha kapanabileceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yeni nesil konsollarda da 1080p seçeneği sunulmaya devam ederse bu çözünürlükte göreceğimiz grafikler sonunda PC’dekilere yakın kalitede olabilir. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12874 kez okundu.
39 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, gonzalo ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim