Anlık Bildirim

Netflix dünya internet trafiğinin yüzde 15’ini kullanıyor

Dünyada günlük oluşan internet trafiğinin yüzde 15 civarında payı Netflix platformu üzerinden geçiyor. Sadece ABD’de ise yoğun zamanlarda bu oran yüzde 40 seviyesine kadar çıkıyor.

Her ne kadar çevrim içi video hizmetleri sektöründe rekabet yavaş yavaş kızışsa da şu anda Netflix lider durumda ve uzun bir süre daha bunu koruyacak gibi görünüyor. Global internet trafiği istatistikleri de bunu doğrular nitelikte.

Devasa trafik

Yapılan son ölçümlere göre Netflix, global internet trafiğinin yaklaşık yüzde 15’ini kullanıyor. ABD’de sınırları içerisinde ise bu oran yüzde 19 seviyesine kadar çıkıyor. Hatta bazı operatörlerde popüler içeriklerin olduğu gecelerde yüzde 40 seviyesine kadar çıktığı görülmüş.

Toplamda 130 milyondan fazla aboneye sahip olan Netflix için bu denli büyük bir trafik son derece normal. Aslında normal sayılmaz zira firma kullandığı özel veri sıkıştırma teknolojileri sayesinde yaklaşık üçte biri tasarruf ediyor. Yani şu anda internet bant genişliğinde yüzde 40 civarında bir oranı konuşuyor olabilirdik.

Orijinal içeriklere milyarlarca dolar yatırım yapan Netflix eleştiri alsa da meyvelerini toplamaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de platform pek çok orijinal diziyi peş peşe yayına almaya hazırlanıyor.  

Netflix dışında Amazon Prime Video da ABD’de önemli bir paya sahip. Yüzde 7.7 internet trafiği ile ikinci olan platformu yüzde 7.5 ile YouTube takip ediyor. Amazon bir süre önce YouTube’u geride bırakmıştı.

Diğer taraftan web sitelerine gömülü videolar gibi http üzerinden medya akışları da artmaya başladı. Bu akışlar internet trafiğinin yüzde 13’üne denk geliyor. YouTube toplamda yüzde 11.4 pay alırken web gezintisi de yüzde 7.8 ile internet trafiğinden pay alıyor.

İçerik korsanlığı da yine önlenemeyen konuların başında geliyor. BitTorrent platformu upload trafiğinin yüzde 22’sine hâkim durumda. Ayrıca oyun bağlantıları açısından da League of Legends yapımı yüzde 51 ile lider.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim