Anlık Bildirim

Google uygulamasına AR hayvan modelleri eklendi

Google I/O 2019 etkinliğinde duyurulan artırılmış gerçeklik aramaları Google uygulamasındaki yerini aldı. Kaplan, panda vb. hayvanları gerçek dünyaya getirebiliyorsunuz.
Google uygulamasına AR hayvanlar eklendi Tam Boyutta Gör
Google’ın geçtiğimiz ay gerçekleşen I/O 2019 geliştirici konferansında birçok duyuru yapıldı. Bu duyurular arasında dikkat çekenlerden biri üç boyutlu arama sonuçları özelliğiydi. An itibariyle bu özelliği hayvanlar için deneyebiliyorsunuz. Üç boyutlu hayvan modelleri artırılmış gerçeklik ile evinize geliyor.

AR destekli telefonlarda kullanılabilir

Yeni özellikten maalesef herkes yararlanamıyor. Öncelikle artırılmış gerçeklik özelliği bulunan bir telefona sahip olmanız gerekiyor. Henüz resmi bir açıklama olmasa da cihazınız ARCore destekleyen telefonlar listesinde yer alıyorsa büyük ihtimalle bu özelliği kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Google arama uygulaması içerisinden keçi, fener balığı, ayı, imparator penguen, aslan, kaplan gibi aramalar yapmak.

Sonuçlar içerisinde hayvanların üç boyutlu modellerini içeren bir arama kartı göreceksiniz. İsterseniz kameranızı açarak hayvanları artırılmış gerçeklik ile inceleyebilirsiniz. Her hayvanın boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca farklı sesler ve animasyonlar da mevcut.

9to5Google’ın ulaştığı bilgilere göre NASA, Samsung ve Volvo gibi firmalarla üç boyutlu modellemeler için çalışmalar yürütülüyor. Kısacası yakın zamanda Google arama sonuçlarında birçok üç boyutlu model görme şansı yakalayacağız. Yeni özelliği aşağıdaki Twitter paylaşımları üzerinden inceleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim