Anlık Bildirim

Sony, 'uzamsal' AR/VR başlığını tanıttı: İşte detaylar

Sony, CES 2024 sunumu sırasında yeni bir karma gerçeklik başlığı duyurdu. Ürünün henüz resmi bir adı olmasa da, sanal ortamlarda çalışan içerik oluşturucuları ve sanatçıları hedefliyor.
Sony, 'uzamsal' AR/VR başlığını tanıttı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Sony, kullanıcıların bir sanal gerçeklik başlığı takarken 3D modelleri düzenlemelerine ve şekillendirmelerine olanak sağlamak üzere tasarlanmış yeni uzamsal içerik oluşturma sistemini duyurdu. Şirket, CES 2024'teki bir sunum sırasında başlığı benzersiz bir çift kontrolörle birlikte sergiledi. Tasarım noktasında ürünün oldukça etkileyici göründüğünü söylemek gerekiyor.

Sony’den içerik oluşturuculara karmak gerçeklik sistemi

Snapdragon XR2+ Gen 2 platformundan güç alan ve 4K OLED ekranlarla donatılan başlık, PlayStation VR gibi oyunculara yönelik bir ürün değil. Sony CEO'su Kenichiro Yoshida bunun yerine, bu yeni başlığın 3D ile çalışan profesyoneller için yapıldığını ve kullanıcıların sanal nesneleri fiziksel alanlara yerleştirerek yaratım alanını genişletmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Sony, 'uzamsal' AR/VR başlığını tanıttı: İşte detaylar Tam Boyutta Gör
Sergilenen demo, kullanıcıların iki kontrolör kullanırken sanal nesneleri manipüle ettiğini gösteriyor. Bu arada, başlığın ön kısmı kullanıcıların sanal ve fiziksel alanlar arasında geçiş yapmasını sağlamak için yukarı doğru hareket edebiliyor. Sony, tescilli işleme teknolojisinin 3D nesnelerin dokularının ve insan karakterlerin yüz ifadelerinin gerçek zamanlı, yüksek çözünürlüklü ve gerçekçi bir şekilde işlenmesine olanak sağladığını söylüyor.

Yoshida, "Sanal nesnelere kesintisiz erişim sayesinde, içerik oluşturucular sürükleyici bir geliştirme deneyimi ile gerçek alanda çalışabilirler" diyor. Sony yeni sistemin bu yılın sonlarına doğru çıkacağını söylüyor, ancak fiyatlandırma konusunda henüz bir açıklama yok. Aynı şekilde ürünü adı da açıklanmadı.

Kaynakça https://www.theverge.com/2024/1/8/24030930/sony-vr-spatial-smart-control-ring-ces https://www.sony.net/corporate/information/news/202401/24-001E/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim