Anlık Bildirim

Google'ın dijital reklam gelirleri, beklenen seviyenin altında kaldı

Google'ın ana gelir kaynaklarından biri olan reklam gelirlerinin beklenen düzeyde büyümemesi, yatırımcıların da baskıları sonucu, şirketin yeni kararlar almasını gerektirebilir.
Google, çevrimiçi reklam pazarının neredeyse tamamına hakim olmasına rağmen, ilk çeyrek kazanç raporu beklenen düzeyde olmadı. Analistlerin açıkladığı rakamlarla uyuşmayan bu durum sonrasında, Google'ın ana şirketi olan Alphabet'in hisselerinin Pazartesi günkü işlemlerin ardından yüzde 7 oranında düştüğü belirtildi. Bu düşüş Salı günü de devam ederse Alphabet'in piyasa değerini 65 milyar dolardan fazla aşağı çekebilir.

Google'ın, reklam hizmetlerini çeşitlendirmesi bekleniyor

Google'ın ana para kazancı olan reklam geliri, yatırımcıların umduğundan daha yavaş bir şekilde yüzde 15 artarak 30,7 milyar dolara ulaştı. Alphabet yöneticileri Pazartesi günü analistler ile yapılan bir konferans görüşmesinde artan rekabet endişelerini dile getirdiler ve değişen döviz kurlarının Google reklam ürünlerindeki yavaşlamaya yol açtığını savundular.
Bu durumun bir nedeni de, yoğun olarak kullanılan mobil reklamların, masaüstü reklamlara oranla daha az kazanç getirmesi olarak açıklanıyor. Yatırımcılar ve analistler Google'ın reklam hizmetini daha da çeşitlendirmesi gerektiği yönünde hemfikir. Tüm bunlara ek olarak donanım satışlarında da yavaşlama yaşayan Google, bu durumun akıllı telefon pazarındaki yavaşlamadan kaynaklandığını belirtiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim