Anlık Bildirim

Bixby uygulama mağazası faaliyete başladı

Henüz beklenen yaygınlığa ulaşamayan Samsung Bixby asistan için uygulama mağazası devreye girdi. Geliştirici ortaklar farklı projelerini Bixby kullanıcılarına sunabilecekler.

Samsung’un büyük yatırımlarla hayata geçirdiği ancak bir türlü istenen yaygınlığa ulaşamayan Bixby dijital asistan için hazırlıkları tamamlanan uygulama mağazası hayata geçiyor. Böylece farklı fikirlere kapı açılmış olacak.

Hareketlilik getirebilir

Samsung Bixby pek çok test göre Google Assistant ve Siri gibi rakiplerine kıyasla daha çok katmanlı cümleleri algılayabiliyor, uygulamalara daha derin entegre olabiliyor. Ne var ki uzun süredir gerek dil desteği gerek yaygınlık konusunda Samsung gerekli adımları atamadı ve potansiyeli iyi kullanamadı. Halen Bixby asistanı sınırlı sayıda Samsung telefonu tarafından destekleniyor.

Bixby Marketplace bu açıdan ekosistemi canlandırabilecek hareketliliği sağlayabilir. Hem Bixby mobil asistan hem de akıllı hoparlör için uygulamalar mağazadan edinilebilecek. Alexa Skills gibi Samsung da hazırlanan yapay zekâ yazılım paketlerine Capsules adını vermiş. Bixby Developer Studio üzerinden hazırlanan kapsüller uyumlu cihazlarda çalıştırılabilecek.

Uygulama mağazası hem Samsung hem de anlaşmalı ortakları tarafından kullanılacak. Şimdilik bağımsız üçüncü taraf geliştiricilere açık değil. Bu bakımdan ilk etapta kısıtlı bir liste olabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim