Anlık Bildirim

BOE’den 20:1 en boy oranlı 4K ekran

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz ekran üreticisi BOE, bu sefer 20:1 en boy oranlı ekranını sergiledi. 4K çözünürlüğündeki ekran için market rafları gibi kullanım alanları konuşuluyor.
BOE’den 20:1 en boy oranlı 4K ekran
Ekran üreticisi dendiğinde ilk akla gelen firmalar Samsung ve LG oluyor. Henüz pazar hacmi olarak bu iki firmayla rekabet edecek kadar büyümemiş olsa da son dönemde BOE ismini de sıkça duyuyoruz. Çinli üretici BOE, ilginç ekran teknolojileri ile sıkça kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Bunlardan en sonuncusu 20:1 en boy oranlı 4K ekran.

Market raflarında kullanılabilir

Uzun bir çubuk şeklindeki ekranın boyutları 1209 x 63 mm şeklinde. 3840 x 160 piksel çözünürlüğündeki ekranın, ilginç şekline rağmen çerçeveleri ince sayılabilir. Firmanın açıkladığı rakamlara göre üst çerçeve 5.7 mm, alt çerçeve 7.3 mm ve yan çerçeveler ise 6.4 mm kalınlığındalar.

BOE’den 20:1 en boy oranlı 4K ekran Tam Boyutta Gör

İlk bakıldığında nerede kullanılacağı konusu büyük bir soru işareti oluşturuyor. Ancak BOE birçok farklı alanda bu ekranların kullanabileceğinin altını çiziyor. Bunlardan belki de en dikkat çekeni market rafları. Etiket yerine ekranları market raflarına yerleştirerek, kullanıcılara daha dinamik görüntüler verilebiliyor. Ya da fiyat etiketi değiştirirken basit bir güncellemenin yeterli olması sağlanabilir. Ekranın buna benzer şekilde iş yerlerinde ve reklam panolarında farklı kullanım senaryolarına imkan tanıyacağı söyleniyor.

Çinli BOE, ilk olarak katlanabilir ekranlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Henüz piyasaya çıkış yapamasa da Huawei’nin katlanabilir Mate X modelinde de BOE panele yer verildi. Haberimize konu olan ekran düşünüldüğünde, BOE’nin sadece mobil cihazlarda değil, pek çok alanda gelişmesini sürdüreceği görülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim