Anlık Bildirim

Samsung, Çinli panel üreticisi BOE ile bağlarını kopardı

Samsung, yasal mücadeleler nedeniyle Çinli panel üreticisi BOE ile bağlarını kopardı. BOE, Çin'in en büyük ekran üreticisi konumundayken Samsung’un da önemli bir tedarikçisiydi.
Samsung, Çinli panel üreticisi BOE ile bağlarını kopardı Tam Boyutta Gör
Güney Koreli elektronik devi Samsung Electronics, Çin'in en büyük ekran üreticisi BOE ile bağlarını koparıyor. Samsung'un BOE'yi tedarikçi listesinden çıkarma kararı, bir dizi patent ihlali ve ticari sır hırsızlığı gibi yasal mücadelelerden kaynaklanıyor.

Samsung ve BOE arasındaki bağlar koptu

Geçtiğimiz aylarda Samsung Electronics'in bir iştiraki olan Samsung Display, BOE'yi OLED panel ve modül teknolojisini kötüye kullanmakla suçlayarak ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na (ITC) şikayette bulunmuştu. BOE, Samsung Electronics'in önemli Sıvı Kristal Ekran (LCD) panel tedarikçilerinden birisiydi ve 2023'ün ilk yarısında şirketin TV paneli alımlarının yaklaşık %10'unu oluşturuyordu.

Ancak yılın üçüncü çeyreğinde BOE, Samsung Electronics'in Cihaz Deneyimi (DX) bölümünün ana panel tedarikçileri listesinden çıkarıldı ve Çinli şirket yaklaşık yedi buçuk yıldır ilk kez birincil tedarikçi olarak yer almadı. BOE ile bağların kopmasının Çinli şirketin operasyonları üzerinde önemli bir etkisi olması muhtemel. BOE'nin devre dışı kalmasıyla Samsung Electronics'in LG Display, Sharp ve AUO gibi diğer tedarikçilerle işbirliğini artırması bekleniyor. Özellikle LG Display'in Çin'deki LCD fabrikasında üretimi artırması ve 2023'te 9 milyon adet olan sevkiyatı 2024'te 16 milyon adede çıkarması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim