Anlık Bildirim

Apple'ın ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, rakiplerinden farklı olabilir

Ortaya çıkan yeni bir Apple patenti, şirketin ekrana gömülü parmak izi teknolojisi konusunda rakiplerinden farklı bir teknoloji geliştirdiğini gösteriyor. İşte Apple'ın planları.
Akıllı telefon üreticileri son dönemde üst segment cihazlarına, ekrana gömülü parmak izi sensörü teknolojisini entegre ediyorlar. Pazara hakim olan birçok şirket bu teknolojiyi benimserken, Apple ise yine geriden gelmeyi tercih ediyor. Ancak bu teknolojiyi bir adım ileri götürmeyi planlayarak.

Ekranın her yeri kullanılabilecek

Patently Apple sitesinin haberine göre, Apple'ın ortaya çıkan yeni patenti, şirketin bu güne kadarki en iddialı planlarından biri olabilir. Şirket ultrasonik çözümler üreten rakiplerinin aksine, ekranın altına iğne deliği kameralar yerleştirmeyi planlıyor. Bu sayede de parmak tarama işlemi ekranın sadece bir bölümünde değil, neredeyse tümünde yapılabilecek.
Bu da kullanıcıların parmaklarını ekranın herhangi bir yerine dokundurarak bu teknolojiyi kullanabilecekleri anlamına geliyor. Apple'ın sağlıkla ilgili geliştirdiği özellik ve teknolojileri düşünecek olursak, bu teknolojinin sağlık uygulamaları konusunda da kullanılabileceği belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde şirketin geliştirdiği bu teknolojiyle ilgili yeni bilgilerin de paylaşılması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8505 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, touch id ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim