Anlık Bildirim

iPhone 13 Pro'larda 4K ProRes video çekebilmek için en az 256 GB'lık model gerekecek

iPhone 13 Pro'nun 128 GB'lık versiyonu sadece 1080p ProRes video kaydı ile sınırlı kalacak. 4K ProRes video çekebilmek için 256 GB ve daha yüksek kapasiteli model gerekecek.

iPhone 13 Pro'larda 4K ProRes için 256 GB'lık model gerekecek Tam Boyutta Gör

Apple dün merakla beklenen "California Streaming" etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şirket söz konusu lansman kapsamında iPhone 13, Apple Watch Series 7, yeniden tasarlanan iPad mini ve 9. nesil iPad'i duyurdu.

Dün tanıtılan yeni iPhone 13 Pro modelleri 4K ProRes video kaydını destekliyor ancak bunun için önemli bir gereksinim var. Kullanıcıların bu özellikten yararlanabilmeleri için en az 256 GB depolama alanına sahip bir iPhone 13 Pro veya Pro Max'e ihtiyaçları olacak.

Apple'ın basın açıklamasında 128 GB depolama alanına sahip iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin saniyede 30 kare hızında 1080p ProRes video çekmeyle sınırlı olacağı belirtiliyor. Başta da belirttiğimiz gibi saniyede 30 kare 4K ProRes video kaydı için 256, 512 veya 1 TB'lık cihaz gerekecek.

iPhone 13 Pro'larda 4K ProRes için 256 GB'lık model gerekecek Tam Boyutta Gör

ProRes nedir? Ne zaman kullanılabilecek?

Apple ProRes, 2007'de Final Cut Pro için tanıtılan bir video formatı olarak karşımıza çıktı. En önemli avantajının, kayıtları mükemmel kalitede tutmak, maksimum detay ve dinamik aralığını korumak olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone 13 Pro'larda 4K ProRes için 256 GB'lık model gerekecek Tam Boyutta Gör

ProRes codec bileşeni, daha yüksek renk doğruluğu ve daha az sıkıştırma sağlar ve genellikle reklamlar, uzun metrajlı filmler ve TV yayınları için kullanılır. iPhone 13 Pro ve Pro Max kullanıcıları ProRes desteği sayesinde profesyonel kalitede videolar çekerek bunları düzenleyip yayınlayabilecekler.

ProRes desteği, iPhone 13 Pro modelleri piyasaya sürüldükten hemen sonra kullanılamayacak. Söz konusu özellik gelecekteki bir iOS 15 güncellemesinde sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15646 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
4k, iphone 13 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim