Anlık Bildirim

Analiz : Google Haritalar'ın iPhone hakimiyeti sona eriyor

Analiz : Google Haritalar'ın iPhone hakimiyeti sona eriyor

Apple'ın geçen yıl iOS 6 işletim sistemi ile birlikte kendi harita servisini sunmaya başlaması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Google Haritalar'ın iOS'da yer almaması ve Apple haritalarının büyük eksiklikleri kullanıcıları çaresiz bırakmıştı.

Google kısa sürede harita uygulamasını iOS'a çıkarınca herkes rahat bir nefes aldı ve mağazada Google Haritalar uygulaması en çok indirilenler listesinde ilk sıraya tırmandı. Bu nedenle Apple haritaların kullanımı yüzde 1 seviyelerine kadar düştü.

Ancak aradan geçen zamanda Apple, harita konusunda büyük mesafeler katetti ve kaçan kullanıcılarını da geri kazanmaya başladı. ComScore tarafından yayınlanan rapora göre ABD'de 35 milyon iPhone kullanıcısı Apple haritalarını kullanmaya başlarken, sadece 6 milyon kullanıcı Google haritalara başvuruyor. Bunun iki milyonu ise iOS 5 ve daha önceki versiyon kullandığı için Google haritaları tercih ediyor.

Analiz geçen yılın sonlarından itibaren Google haritalarından ayrılmanın başladığını belirtiyor. ABD dışında da iPhone kullanıcılarının Google'dan uzaklaşma eğilimi içerisinde olduğu tahmin ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1500 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google maps ve apple maps
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim