Anlık Bildirim

Bu yıl Nvidia rekor satış yapacak, Intel’in ise şansı yok

Yapay zekâ odaklı grafik hızlandırıcılara oluşan inanılmaz talep bu yıl da hız kesmeyecek. Analizler Nvidia’nın bu yıl rekor satışlara ulaşacağını ancak rakiplerinin çok şansının olmadığını gösteriyor
Nvidia Tam Boyutta Gör
Özellikle üretken yapay zekâ ürünleri sayesinde patlama yapan grafik hızlandırıcı sektöründe söz sahibi olabilmek için Intel yıllardır yatırım yapıyor. ABD hükümeti tarafından da 13 milyar dolar hibe verilen Intel maalesef hedeflerinden çok uzak.

Nvidia silip süpürüyor

Bloomberg tarafından hazırlanan analize göre 2024 yılında da yapay zekâ trendinin hız kesmesi beklenmiyor. Nvidia yıl boyunca yaklaşık 40 milyar dolarlık AI grafik yongası satışı yaparak yeni bir rekor kıracak.

Yıllardır yapay zekâ hızlandırıcılarına yatırım yaparak adeta bugünleri gören Nvidia, rakiplerine nefes alma fırsatı bile vermiyor. Raporda AMD’nin toplam 3.5 milyar dolar, Intel’in ise 500 milyon dolarlık GPU satışı yapacağı ön görülmüş.

En yakın rakibine 10 kattan fazla fark atan Nvidia, sektörün adeta kaymağını yiyor. AMD ve Intel kendi yapay zekâ hızlandırıcıları ile pastadan pay almaya çalışsa da Nvidia hızlandırıcıları karşısında neredeyse şansı yok.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim