Anlık Bildirim

Samsung, sektörün ilk 12 yığınlı HBM3E bellek üretimine başlıyor

Samsung, şubat ayında sektörün ilk 12 yığınlı HBM3E belleğini duyurmuştu. Bellek yongalarında dünya lideri Samsung, yaptığı açıklamada HBM3E 12H belleklerde seri üretime geçtiğini duyurdu.
Samsung, sektörün ilk 12 yığınlı HBM3E üretimine başlıyor Tam Boyutta Gör
Samsung, finansal anlamda kötüye gidişi durduğu yılın ilk çeyreğinde kârını ona katlarken aynı zamanda ver merkezlerine odaklanan ürünleri hakkında da yeni açıklamalarda bulundu. Firma, kısa süre içerisinde yeni nesil HBM3E, DDR5 ve V-NAND ürünlerinde seri üretime geçeceğini ve bazılarında halihazırda üretime başladığını duyurdu.

Samsung, büyümeyi sürdürecek

Samsung, yapay zeka alanındaki HBM, DDR5 ve V-NAND ürünlerinin desteğiyle ilgili çeyrekte rekor büyümeye tanıklık etti. Güney Koreli dev, bu büyümeyi yeni nesil ürünleriyle sürdürme niyetinde. Bu bağlamda yapılan açıklamaya göre Samsung, bu ay HBM3E 8H belleklerin seri üretimine başladığını duyurdu. Yılın ikinci çeyreğinde ise HBM3E 12H ürünlerini ve 1b nanometre (nm) 32Gb DDR5 tabanlı 128GB’lık ürünlerini seri olarak üretmeye başlayacak. Şirket ayrıca bu ay sektörde ilk kez 9. Nesil TLC V-NAND'ın seri üretimine başladı. Bu belleklerin QLC hücreli versiyonları ise yılın üçüncü çeyreğinde seri üretime girecek.

Samsung’un yeni nesil HBM bellek çözümü AMD'nin MI300X GPU’sunda yığın başına 36 GB'a kadar kapasite sunacak. AMD'nin Samsung Foundry ile bir anlaşma imzaladığı ve Samsung'un HBM3E DRAM'i mevcut ve yenilenen MI350/MI370 GPU'lar gibi yeni nesil ürünlerde kullanılmak üzere tedarik edeceği bildiriliyor.

Samsung, 2024 ikinci yarısında makroekonomik eğilimler ve jeopolitik konularla ilgili devam eden dalgalanmalara rağmen, iş koşullarının olumlu kalması ve özellikle üretken yapay zeka konusundaki talebin güçlü kalmasını bekliyor. Bu beklenti, firmanın yeni çözümlerinin de piyasada güçlü kalacağına bir işaret.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim