Anlık Bildirim

Nvidia, RTX Video Super Resolution teknolojisini tanıttı: 1080p videolar 4K'ya yükselecek!

Ekran kartı pazarının önde gelen isimlerinden Nvidia, CES 2023 açılış konuşmasında RTX Video Super Resolution teknolojisini tanıttı. Yeni teknoloji, tarayıcı videolarını 4K çözünürlüğe yükseltecek.
Nvidia, RTX Video Super Resolution teknolojisini tanıttı! Tam Boyutta Gör
Nvidia'nın RTX ekran kartlarında karşımıza çıkan Derin Öğrenme Süper Örnekleme teknolojisi (DLLS), oyun endüstrisinde büyük bir değişimi beraberinde getirdi. Bu alanda yatırımlarını sürdüren Nvidia, şimdi de CES 2023 açılış konuşmasında RTX Video Super Resolution’u duyurdu. Yeni teknoloji, Google Chrome ve Edge tarayıcılarda video çözünürlüklerini yükseltecek.

Tarayıcılar yükseltme desteğine kavuşuyor

Bildirilenlere göre RTX Video Super Resolution, DLSS'in oyunlarda çalıştığına benzer bir şekilde çalışacak. Böylece kartlarda bulunan Tensor çekirdeklerinden güç alacak teknoloji, yapay zeka yardımıyla 1080p bir videoyu 2K veya 4K çözünürlüğe yükseltebilecek. Ayrıca gerçekleştirilen duyuruda Nvidia, teknolojinin bir demosunu da gösterdi. İşte video

Günümüzde Netflix ve YouTube dışında birçok dijital içerik platformu, PC kullanıcılarını 1080p ile kısıtlıyor. Bu nedenle Nvidia'nın yeni özelliği, Amazon Prime Video veya Disney+ gibi platformlar için büyük bir gelişmeyi temsil ediyor diyebiliriz.

RTX Video Super Resolution'ın Turing mimarili RTX 20 ekran kartlarında çalışıp çalışmayacağı henüz açıklanmadı. Buna ek olarak teknolojinin Google Chrome ve Edge haricinde hangi tarayıcılara destek sunacağı da bilinmiyor. RTX Video Super Resolution, Şubat 2023'ten itibaren kullanıcılara sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5843 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
CES 2023, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim