Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX Titan Z'nin ilk test sonuçları: AMD Radeon R9 295X2'den yavaş!

Nvidia GeForce GTX Titan Z'nin ilk test sonuçları: AMD Radeon R9 295X2'den yavaş!
Nvidia'nın çıkışı yılan hikayesine dönen çift grafik işlemcili yeni ekran kartı GeForce GTX Titan Z, şu ana kadar piyasaya çıkabilmiş değil. 2999 dolarlık etiket fiyatı ile hem Nvidia tarihinin en pahalı GeForce modeli, hem de oyun dünyasının şu ana kadar gördüğü en pahalı dahili sistem bileşeni olma unvanını taşıyan kart için, AMD'nin 1500 dolara satılan yüksek performanslı ve sıvı soğutmalı Radeon R9 295X2 modeli büyük tehdit oluşturuyor. Hatta daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere, endüstri içerisinde Nvidia'nın iki kat daha pahalı olan grafik kartnın, testlerde iki kat fark bir yana rakibinin gerisinde kaldığı konuşuluyor.
Yukarıda kısaca özetlemeye çalıştığı GeForce GTX Titan Z iddialarına yönelik ilk somut gelişme Çin'den geldi ve kartın detaylı bir incelemesi nihayet yayınlandı. GeForce GTX Titan Z, yayınlanan test tablolarına göre pek çok  testte AMD Radeon R9 295X2'nin hatırı sayılır biçimde gerisinde kalırken, bazı testlerde ise az farkla önüne geçiyor. Yani bu tablolara göre Nvidia'nın mevcut haliyetle GeForce GTX Titan Z'yi satabilmesinin tek yolu 375 Watt TDP vurgusu yapmak lakin o da istenini veremeyecek gibi çünkü yapılan ölçümlere göre AMD Radeon R9 295X2'li sistem sadece 60 Watt daha fazla güç tüketiyor ve takdir ederseniz ki bu fark, aradaki 1500 dolarlık fiyat uçurumunu doğrulamaya yetmiyor. Kaldı ki aynı fiyata AMD'nin kartından iki tane alarak performans dopingi yapmak mümkün.
Görünüşe göre iddialar doğru ve Nvidia, daha pahalı bir kart ile daha yüksek performans bir yana çoğu testte geriye de düşüyor. Gelen bilgilere göre Nvidia, şu anda GeForce GTX Titan Z'nin saat hızını arttırmaya çalışıyor. Zaten kartın ilk tanıtıldığı hali ile şuandaki tasarımı arasında fark var çünkü kullanılan soğutucunun kasası büyütülmüş durumda. Tabi Nvidia'nın saat hızlarını arttırması aradaki 60 Watt'lık güç tüketimini de azaltacak ya da ortadan kaldıracaktır dolayısıyla eğer firma sürücü tarafında mucizevi bir iş ortaya çıkartamazsa eğer, 3000 dolarlık GeForce GTX Titan Z, rakibine karşı bekleneni veremeyecektir. 

Nvidia GeForce GTX Titan Z'nin ilk test sonuçları: AMD Radeon R9 295X2'den yavaş!
Nvidia GeForce GTX Titan Z'nin ilk test sonuçları: AMD Radeon R9 295X2'den yavaş!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2246 kez okundu.
46 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
inceleme, test sonucu ve nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim