Anlık Bildirim

Yurt dışından getirilen telefonlarda kayıt süresi 180 güne çıktı: Türkiye'de yaşamayanlar için

Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinde değişikliğe gidiliyor. Yurt dışında yaşayanlar için 120 gün olan kullanım süresi 180 güne çıkartılıyor.
Yurt dışından getirilen telefonlarda kayıt süresi 180 güne çıktı Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz aralık ayında yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanılma süresinin 120'den 180 güne çıkarılacağı AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya tarafından açıklanmış ancak konuya dair detaylı açıklama yapılmamıştı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklamada akıllı telefon kayıtsız kullanım süresinin 180 güne çıktığını ancak bunun herkes için geçerli olmadığını belirtti.

Yurt dışında yaşayanlar faydalanabiliyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin paylaşımında "Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler" ifadelerine yer verildi ifadelerine yer verildi.

Alınan karar doğrultusunda halihazırda bulunan 120 günlük kayıtsız kullanım süresi Türkiye’de yaşayanlar için değişmiyor. Bununla birlikte karar, yurt dışı telefon harcında da bir değişiklik içermiyor. Hatırlanacağı üzere yurt dışı telefon kayıt ücreti, Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti.

Akıllı telefon kayıt uzatma nasıl yapılır?

Akıllı telefon kayıt uzatma nasıl yapılır? Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışında yaşayan ve akıllı telefon kayıtsız kullanım süresini 2 defaya mahsus olacak şekilde 30’ar gün uzatmak için e-Devlet sisteminin kullanılacağını belirtiyor. e-Devlet’te Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından açılan “Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşların Kayıtsız Cihaz Kullanım Sürelerinin Uzatılması Başvurusu” hizmeti aracılığıyla ilgili başvuru yapılabiliyor. Bağlantıya tıklayarak hizmete gidebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12001 kez okundu.
22 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, imei kaydı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim