Anlık Bildirim

YouTube Shorts, Türkiye’de dahil olmak üzere 100’den fazla ülkeye yayılıyor

TikTok’un bariz rakibi olan YouTube’un yeni özelliği YouTube Shorts, küresel olarak hizmete sunuluyor. İçlerin de ülkemizinde yer aldığı 100’den fazla ülkede duyuruldu.

YouTube Shorts, küresel olarak hizmete geçiyor Tam Boyutta Gör

YouTube, bu hizmetin artık 100’den fazla ülkede yani video platformunun bulunduğu hemen hemen her ülkede faaliyete geçeceğini duyurdu.

YouTube Shorts özelliği, Eylül 2020 tarihinde resmi olarak başlatılmıştı. 15 saniyelik videolar şeklinde içerik üretilebiliyordu. Rakip olan TikTok, aynı zaman sınırı ile başlamıştı fakat sonrasında, önce 1 dakika sonrasında 3 dakikalık zaman aralıklarına ulaştı. Shorts özelliği, önce Hindistan’daki içerik yayınlayanların kulanımına sunularak denendi. Ardından Mart 2021’de ABD ve Haziran ayında İngiltere’de kullanıma sunuldu.

YouTube Shorts, küresel olarak hizmete geçiyor

YouTube Shorts, TikTok’a rakip olabilecek mi ?

YouTube Shorts’un içerik sahipleri için TikTok’a göre en büyük avantajı, YouTube’un kısa videolara dahil edilebilecek olan sesli içerik kütüphanesinin bir hayli devasa olması olacak.

Öte yandan, hem iOS hem de Android platformlarında mevcut olan uygulama, içerik üreticilerinin birden fazla video klibi bir araya getirmesine, hız kontrolleri yapabilmelerine ve doğru anı yakalamayı kolaylaştırmak için bir zamanlayıcı ve geri sayım özellikleri tanıyor olacak. Gelen yeni özellikler arasında otomatik olarak altyazı eklenmesi, telefonun galerisinden Shorts kamerasına klipler aktarılması ve gelecekte daha fazlası ile birlikte filtreler ve efektler ekleme olanaklarının da sunulacağı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim