Anlık Bildirim

Hüzünlenip ağlayacağınız en iyi dram filmleri

Duygusal film önerisi arayanlar için en iyi yerli ve yabancı dram filmleri burada. İşte birbirinden güzel her biri başyapıt olan ağlatan dram filmleri:          
dram filmi önerileri Tam Boyutta Gör
Sadece eğlenmek veya aksiyonu iliklerde yaşamak her zaman insanın ihtiyacını gideren film türleri değildir. Çoğu insan sinema için ayırdığı vaktini daha derin bir anlatı biçimine ayırmak ve daha derin duygular yaşamak istiyor. Bu boşluğu ise dram filmi türü dolduruyor. Biz de bu bağlamda hem yerli hem de yabancı dram filmleri listeleri yaparak en iyi dram filmleri önerilerini sunduk.

İzlenmesi gereken en iyi dram filmleri 🎥

en iyi dram filmleri Tam Boyutta Gör
En iyi dram filmleri listemizde en çok izlenen dram filmleri kendisine yer bulmakta. Dolayısıyla buradaki filmler hem izleyenler tarafından hem de eleştirmenler tarafından ödüllü dram filmleri arasında gösterilen yapımların tepesinde yer alıyor. Elbette bu listeye girmeye layık olan bir sürü film sayılabilir ancak biz en iyi dram filmlerini imdb puanına göre sıraladık 🔽

1. The Shawshank Redemption 🎦

en iyi dram filmi Esaretin Bedeli Tam Boyutta Gör
Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption), senaryosunun ve yönetmenliğinin Frank Darabont’ın ellerinden çıktığı, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı en iyi dram filmi olarak gösteriliyor.
  • IMDb puanı: 9,3
  • Yayın Tarihi: 1994
  • Yönetmen: Frank Darabont
  • Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler

Stephen King'in Rita Hayworth ve Shawshank'in Kefareti esarinden uyarlanan film, masum olduğunu söylemesine rağmen eşini öldürdüğü suçlamasıyla Shawshank adlı hapishaneye atılan bankacı Andy Dufresne'in hikayesini anlatıyor. Andy’nin cezaevinde bir başka mahkum Ellis Boyd "Red" Redding ile arkadaşlık kurmasını ve cezaevinde güzel işler yapmasına odaklanırken film ana temada umudu işlemektedir. Umut ise hapsolunan yerden kaçmaktır.

2. The Godfather 🎬

dram filmi en iyi The Godfather Tam Boyutta Gör
Mario Puzo aynı adlı eserinden uyarlanan Baba (The Godfather) gelmiş geçmiş en iyi dram filmleri arasında gösteriliyor. Filmde Marlon Brando ve Al Pacino başrolleri paylaşırken aynı zamanda harika bir oyunculuk performansıyla da izleyicileri büyülüyorlar.

Film, ikinci dünya savaşının bittiği 1945’te başlıyor ve 10 yıllık bir dönemi kapsıyor. New York'ta yaşayan güçlü bir İtalyan mafya ailesi olan Corleone’ları anlatan filmde hem aile içi ilişkiler hem de suç dünyasının kirli yüzü aktarılıyor. Corleone ailesi, New York'taki diğer dört aileyle şehrin suç dünyasını yönetmekte ve şehirdeki siyasiler mafyanın kuklası olmuş haldedir. Kirli mafya işlerinin derinleştiği ailenin lideri Vito Corleone’nin vurdurtulması ve hiç bu işlerle uğraşmak istemeyen ancak zorunda olan Michael’ın ailenin yeni lideri oluşu filmin ana odağında yer alıyor.

  • IMDb puanı: 9,2
  • Yayın Tarihi: 1972
  • Yönetmen: Francis Ford Coppola
  • Oyuncular: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Diane Keaton

3. Schindler's List 📜

savaş dram filmi Schindler's List Tam Boyutta Gör
Yönetmenliğini ünlü Steven Spielberg'in yaptığı, 1993 yapımı Schindler'in Listesi (Schindler's List), Oskar Schindler'i konu edinmektedir. Oskar Schindler, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler'in uygulamış olduğu soykırımdan binin üzerinde Polonya Yahudisini kurtarmış gerçek bir kişidir aslında. Film de bu hikayeden uyarlanmış durumda. Steven Spielberg’in en önemli yapıtları arasında sayılan film yedi dalda kazandığı Oscar ile de başarısını kanıtlamıştır. Schindler's List en güzel dram filmleri arasında yukarılarda almayı hak eden bir yapım.
  • IMDb puanı: 9
  • Yayın Tarihi: 1993
  • Yönetmen: Steven Spielberg
  • Oyuncular: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley, Caroline Goodall

4. 12 Angry Men 😡

drama filmi 12 Angry Men Tam Boyutta Gör
Sidney Lumet'in yönettiği 1957 yapımlı 12 Öfkeli Adam (12 Angry Men), drama filmi türünde yapım olarak karşımıza çıkıyor. Reginald Rose'un aynı adlı oyunundan uyarlanan film bir cinayet davasının kapanış konuşmasından sonra başlıyor. Yasaya göre ABD’de karar jürinin oybirliği ile alınır. Ancak filmdeki olay bir masumiyetin ikna çabasıdır. 12 kişiden oluşan jüriden sadece biri şehrin fakir bölgesinde yaşayan bir çocuk zanlının babasını öldürmediğine inanır ve bu doğrultuda jüriyi ikna etmeye çalışır. Ön yargıların yıkılmak zorunda olduğu bu film aynı zamanda Sidney Lumet’in de ilk filmi konumunda. Filmin neredeyse tüm sahneleri jüri odasında geçmekte ve bu sanki o odaymışız hissi vermekte.
  • IMDb puanı: 9
  • Yayın Tarihi: 1957
  • Yönetmen: Sidney Lumet
  • Oyuncular: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam, John Fiedler

5. Inception 🤔

Başlangıç filmi dram Tam Boyutta Gör
Christopher Nolan tarafından yazılan ve yönetilen bilimkurgu dram türündeki Başlangıç (Inception), çok yetenekli bir hırsız olan Dom Cobb’un (Leonardo DiCaprio) hikayesini anlatıyor. Cobb’un basit bir hırsız değildir, asıl uzmanlık alanı fikir hırsızlığıdır. Cobb fikirleri zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında kişilerin rüyalarına girerek çalmaktadır. Fakat Cobb’un bu yeteneği ülkesinin ona kapılarını kapatmasıyla sonuçlanmıştır. Ancak geriye dönüşünün bir ihtimali bulunmakta, son bir iş. Ancak bu sefer bir fikir çalmayacak, bir fikri zihnin en derin noktasına yerleştirecek. İmkansız gibi görünen bu görev Cobb’un dram dolu geçmişiyle daha da zor bir hal alacak.
  • IMDb puanı: 8,8
  • Yayın Tarihi: 2010
  • Yönetmen: Christopher Nolan
  • Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page, Ken Watanabe

6. Fight Club 🥋

yabancı dram filmi Fight Club Tam Boyutta Gör
Dövüş Kulübü (Fight Club), Chuck Palahniuk’un aynı adlı eserinden uyarlanan David Fincher imzalı film sadece en güzel dram filmleri türünde değil genel olarak sinemanın en başarılı yapımları arasında yer almakta. Uzun bir süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçi olan Jack’in Tyler Durden ile tanışması ve ilişkilerini konu alan film aynı zamanda bir sistem eleştirisidir. Tyler liderliğinde kurulan kulüpte genç erkekler birbiriyle dövüşmeye başlayacaktır ancak zamanda Jack ve Tyler, içinde bulundukları “ölü jenerasyonun” adeta birer mesihi haline gelecektir.
  • IMDb puanı: 8,8
  • Yayın Tarihi: 1999
  • Yönetmen: David Fincher
  • Oyuncular: Brad Pitt, Edward Norton, Meat Loaf, Zach Grenier

7. Forrest Gump 🏃

duygusal film Forrest Gump Tam Boyutta Gör
Winston Groom’un aynı adlı romanından esinlenen romantik dram filmleri arasında gösterilen Forrest Gump’ın yönetmeni Robert Zemeckis olurken başrolünde Tom Hanks yer almakta. Film, zeka seviyesi normalden düşük olan Forrest Gump'ın hayatını konu alır. Forrest, çocukluğundan itibaren zorluklarla dolu bir hayat sürdürmüştür ancak bu zorlukların üstesinden gelmeyi de başarmıştır. Filmin başlangıcında, Forrest'un çocukluğundan bahsedilir ve onun zeka seviyesi düşük olmasına rağmen, hayatında başarılı olmasını sağlayan önemli olaylar anlatılır. Bu olaylar arasında, Forrest'un Vietnam Savaşı'na katılıp ordudan onurla ayrılması, bir koşu yarışmasında dünya rekorunu kırması ve bir yatırım fonu kurucusu olması sayılabilir. Filmin en önemli konularından biri de, Forrest'un aşk hayatıdır. Filmin başlangıcında, Forrest'un çocukluk arkadaşı olan Jenny ile aşk yaşaması anlatılır ve Jenny Forrest'un hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Filmde ayrıca Vietnam Savaşı, Ku Klux Klan, ABD Başkanlık seçimleri gibi konulara da değinilir.
  • IMDb puanı: 8,8
  • Yayın Tarihi: 1994
  • Yönetmen: Robert Zemeckis
  • Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field

8. Goodfellas 🎥

gangster dram filmi Goodfellas Tam Boyutta Gör
Sıkı Dostlar (Goodfellas), Martin Scorsese'nin yönettiği, Nicholas Pileggi'nin Wiseguy adlı kitabından uyarlandığı ve Henry Hill adında bir gangsterin hikayesinin anlatıldığı bir başyapıttır. Filmde Hill’in çete içerisinde yükselişi, lider oluşu ve hayatının önemli anları işleniyor. "Goodfellas", mafya dünyasının içinde yaşayan bir kişinin hayatını anlatırken aynı zamanda, bu dünyanın karanlık yüzünü de gösterir.
  • IMDb puanı: 8,7
  • Yayın Tarihi: 1990
  • Yönetmen: Martin Scorsese
  • Oyuncular: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco

9. One Flew Over the Cuckoo's Nest 🏥

en iyi drama filmleri One Flew Over the Cuckoo's Nest Tam Boyutta Gör
Guguk Kuşu ve One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1962 tarihli Ken Kesey’nin aynı isimli eserinden sinemaya uyarlanmıştır. Film, bir psikiyatri hastanesinde geçer ve hastane yönetiminin sert kuralları altında yaşayan hastaların hikayesini anlatır. Bu hastalar arasında en önemli kişi olarak Randle Patrick McMurphy (Jack Nicholson) karakteri yer almaktadır. McMurphy, hapishanede yatmaktansa psikiyatri hastanesine yatmayı tercih ederek hastaneye gelmiştir.

Ancak McMurphy’nin hastane yönetiminin sert kurallarına ve yönetim tarafından uygulanan kurallara uymaya niyeti yoktur. Özgürlüğüne düşkün olan McMurphy, hastanedeki diğer hastaları da özgürlüklerine kavuşmaları için teşvik eder. Bu sırada, hastanedeki en güçlü kişi olarak kabul edilen hastane müdürünün (Louise Fletcher) tepkisine maruz kalır ve bu tepki sonucunda da hastane yönetimi tarafından sert bir şekilde cezalandırılır. "One Flew Over the Cuckoo's Nest", insanların özgürlüklerine düşkünlüklerini ve özgürlüklerini koruma çabasını anlatırken aynı zamanda toplumun bireyleri üzerinde oynadığı rolü de çarpıcı şekilde gösteriyor.

  • IMDb puanı: 8,7
  • Yayın Tarihi: 1975
  • Yönetmen: Milos Forman
  • Oyuncular: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman, Peter Brocco

10. The Green Mile 💚

ağlatan film The Green Mile Tam Boyutta Gör
Yeşil Yol (The Green Mile) listenin sonunda yer alsa da şahsen benim için en iyi dram filmi konumunda. Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanmış olan Yeşil Yol, 1930'ların sonlarında bir hapishanenin infaz bölümünde geçmekte. Film hapishanenin bu bölümünde bulunan yeşil koridordan adını almaktadır ve bu koridor mahkumların ölüm cezasına giderken kullandıkları son yoldur. Bu hapishane bölümünde görevli olan memur Paul Edgecomb (Tom Hanks) ve iki küçük kızı öldürmekle suçlanan John Coffey (Michael Clarke Duncan) hikayesi anlatılıyor. Coffey iri yarı, korkutucu birisidir ancak bu görünüm dışı için geçerlidir. Zamanla memurlar Coffey’nin masum olduğunu fark eder ve onu kurtarmaya çalışır. Bu süreç boyunca ise inanılmaz olaylar yaşanır. Bu film, insanların yargılarının yanlış olabileceğini ve bu yargıların sonuçlarının ne kadar ciddi olabileceğini göstermekte.
  • IMDb puanı: 8,6
  • Yayın Tarihi: 1999
  • Yönetmen: Frank Darabont
  • Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse, Bonnie Hunt

En iyi romantik dram filmleri 🎞️

romantik dram filmleri Tam Boyutta Gör
Romantik drama filmleri, dram filmleri arasında ciddi bir yer ediniyor. Biz de romantik dram film denince akla ilk gelen, hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından beğenilen yapımları burada listeledik. Listemizde aşk konulu dram filmleri de yer alıyor. İşte en iyi romantik dram filmleri:
  1. Before Sunrise (1995)
  2. Before Sunset (2004)
  3. Titanic (1997)
  4. The Notebook (2004)
  5. Breaking the Waves (1996)
  6. Brokeback Mountain (2005)
  7. Sense and Sensibility (1995)
  8. The Reader (2008)
  9. The Bridges of Madison County (1995)
  10. Jane Eyre (2006)

En iyi Netflix dram filmler 🎥

Netflix dram filmleri Tam Boyutta Gör
Dram filmleri, Netflix platformunda da bulunuyor. Popüler akış hizmeti Netflix, en iyi dram filmleri gibi geniş bir yelpazeyi bünyesinde barındırırken aynı zamanda kendi orijinal yapımlarına da ev sahipliği yapıyor. Platformda dram kategorisinde pek çok yapım yer almakta. Bu alanda Netflix romantik dram filmleri gibi aksiyon, gerilim türlerini de harmanlayan içerikleri bulunduruyor. Aynı zamanda burada 2022 yılında çıkan yeni dram filmleri de bulunuyor. İşte Netflix drama film önerileri:
  1. All Quiet on the Western Front (2022)
  2. The Irishman
  3. Marriage Story
  4. The Wonder (2022)
  5. The Good Nurse (2022)
  6. Persuasion (2022)
  7. The Ballad of Buster Scruggs (2018)
  8. The Guilty (2021)
  9. The Hand of God (2021)
  10. The Power of the Dog (2021)
  11. The Platform (2019)
  12. Beasts of No Nation (2015)
  13. Roma (2018)
  14. Ma Rainey's Black Bottom (2020)
  15. Da 5 Bloods (2020)

En iyi Türk dram filmleri 👇

yerli dram filmleri Tam Boyutta Gör
Yerli dram filmleri esasında Türk sinemasının başarılı olduğu bir alan olarak nitelendirilebilir. Birçok başarılı örneğe ev sahipliği yapan Türk drama filmleri, geniş çevrelerin de beğenisini kazanmayı başarmıştır. Genellikle yerli dram filmleri, Türk kültürünün bir yansıması sonucunda ortaya çıkmış ve bu filmler genellikle ağlamaklı yapıtlardır. İşte en iyi yerli dram filmleri tavsiyeleri:
  1. Canım Kardeşim (1973)
  2. Eşkıya (1996)
  3. Babam (2017)
  4. 7. Koğuştaki Mucize (2019)
  5. Babam ve Oğlum (2005)
  6. Ayla (2017)
  7. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)
  8. Ahlat Ağacı (2018)
  9. Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)
  10. Kabadayı (2007)

En iyi dram filmi içeriğimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Ancak yukarıda da dediğimiz gibi bu içeriğe girmeye layık daha onlarca film bulunuyor. Bu noktada sizler de en sevdiğiniz ve izlemekten keyif aldığınız dram filmleri tavsiyelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. İçeriğimize, tüm zamanların en iyi dram filmleri ile giriş yaptık. Ardından drama filmleri kategorisinde büyükçe bir yer kaplayan romantik dram filmleri listesi ile farklı bir alandan öneriler de sunduk. Bunlara ek olarak Netflix dram filmleri ve en iyi Türk dram filmleri ile içeriğimizi zenginleştirdik.

En İyi Dram Filmleri Oylama 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 1784

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim