Anlık Bildirim

Yerli otomobilin nerede üretileceği belli oldu

Aralık'ta prototipini göreceğimiz yerli otomobilin nerede üretileceği merak konusuydu. Gelen haberlere göre TOGG, yerli otomobilin üretimi için Gebze-Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'ni seçti.

Yerli otomobilin nerede üretileceği belli oldu Tam Boyutta Gör

Önümüzdeki ay prototipini göreceğimiz yerli otomobille alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bugün ilk olarak yurt dışından yönetici transferiyle gündeme gelen yerli otomobilin nerede üretileceği de açıklandı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobili Gebze-Kocaeli’de bulunan Bilişim Vadisi’nde kuracağı fabrikada üreteceği belirtildi. Fabrika için bir süredir Bilişim Vadisi yakınındaki arazilerde kamulaştırma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

En önemli neden yan sanayi firmalarına yakınlık

Peki neden Bilişim Vadisi? Bu seçimin yapılmasındaki en önemli neden yan sanayi firmalarına yakınlık. Yan sanayi firmalarını bir arada bulunduran TOSB Otomotiv Yan Sanayi Bölgesi Bilişim Vadisi’nin yanı başında bulunuyor. Üstelik Türkiye otomotiv sanayisinin kalbinin attığı Bursa da Osmangazi Köprüsü ile Bilişim Vadisi’ne bağlanıyor. Söz konusu bölgenin denize kıyısı olması da gösterilen nedenler arasında.

TOGG'a yurt dışından yönetici transferi

Yerli otomobille ilgili gündemde olan konulardan biri de TOGG’a yurt dışından yönetici transferi yapılması. TOGG, otomotiv sektörünün tecrübeli isimlerinden Sergio Rocha’yı operasyonlardan sorumlu üst düzey yönetici olarak bünyesine kattı. Rocha, yerli otomobili üretecek grubun ürün planlama, program yönetimi, satın alma, tedarik zinciri, üretim mühendisliği ve üretim operasyonları gibi pek çok konuda liderlik görevini üstlenecek.

Yerli otomobil projesi kapsamında üretilen ilk model bir C-SUV olacak. 2021’de seri üretimine başlanması planlanan yerli otomobilin 2022’nin ilk yarısında yollarda olması hedefleniyor. Grubun çizdiği rotaya göre 2030’a kadar model sayısı 5’i bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15799 kez okundu.
114 kişi, toplam 121 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, yerli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim