Anlık Bildirim

590 beygirlik Porsche Taycan GTS, Sport Turismo versiyonuyla tanıtıldı

590 beygir güçle gelen yeni Porsche Taycan GTS ve GTS Sport Turismo ikilisi, böylelikle Taycan Turbo ve 4S arasında konumlanacak. İkilinin tasarımı ve özellikleri haberimizde:

Yeni Porsche Taycan GTS, Sport Turismo versiyonuyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Porsche, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Taycan GTS ve Taycan GTS Sport Turismo'nun örtüsünü kaldırdı. Performans ve lüksü bir arada sunan ikili önümüzdeki yıl satışa sunulacak.

Az önce de belirttiğimiz gibi Porsche, GTS versiyonunu "performans ve lüksün en ideal kombinasyonu" olarak nitelendiriyor. Yeni Taycan GTS, Launch Control özelliğiyle 590 beygir güç üretebiliyor. Böylelikle 670 beygirlik Taycan Turbo ve 462 beygirlik Taycan 4S versiyonları arasında kendine yer bulduğunu söyleyebiliriz. GTS ikilisinin 0-100 km/s hızlanmalarıysa 3.5 saniye olarak açıklandı.

Yeni Porsche Taycan GTS ve GTS Sport Turismo ikilisinde 800 Volt elektrik mimarisine sahip 93.4 kWsa'lik Performance Battery Plus standart olarak sunuluyor. 270 kW'a kadar hızlı şarj desteği ile GTS modellerini sadece 22.5 dakikada yüzde 5'ten yüzde 80 doluma ulaştırmak mümkün.

Yeni Porsche Taycan GTS, Sport Turismo versiyonuyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Taycan GTS ve GTS Sport Turismo'nun süspansiyon ve performans ekipmanları Taycan Turbo'dan alınmış fakat kalibrasyon ve ayarlamalar bu versiyonlara özel yapılmış. Bu kapsamda akıllı yükseltme ve aktif süspansiyon yönetimine sahip adaptif havalı süspansiyon sistemi standart. Bunun yanı sıra şirketin tork yönlendirme teknolojisi, Sport Chrono paketi ve GT çok fonksiyonlu direksiyon da standart özellikler arasında.

Kırmızı renkli, altı pistonlu ön ve dört pistonlu arka kaliperler Taycan 4S'ten alınmış, ancak önde 390 mm ile daha büyük diskler kullanılmış. Ayrıca daha iyi performans için tungsten kürbür kaplama kullanılmış. Porsche'nin seramik kompozit frenleri ise opsiyon listesindeki yerini almış.

Daha sportif bir wagon: GTS Sport Turismo

Yeni Taycan GTS Sport Turismo, daha önce tanıtılan Cross Turismo'daki station wagon gövde tipini sürdürüyor, ancak 'Cross' takısının getirdiği offroad stili gitmiş, yerine daha sportif detaylar gelmiş. Ayrıca yerden yükseklik de sedan versiyon ile aynı seviyede tutularak ağırlık merkezinin alçaltılması sağlanmış.

Yeni Porsche Taycan GTS, Sport Turismo versiyonuyla tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Öte yandan, GTS Sport Turismo'nun iç mekanda Cross Turismo ile aynı ölçülere sahip olduğunu söylemek mümkün. 445 litrelik arka bagaj hacmi, koltukların katlanmasıyla 1212 litreye kadar çıkıyor. Ayrıca 82 litrelik ön bagaj da depolama konusuna yardımcı oluyor. Ön bagajın büyüklüğü sedan versiyonda da aynı.

Yeni Taycan GTS fiyatı ABD'de 131.400 dolardan başlayacak. Taycan GTS Sport Turismo'nun başlangıç fiyatıysa 133.300 dolar olacak. Aşağıdaki galeride her iki modelin de tasarımını inceleyebilirsiniz:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim