Anlık Bildirim

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Türkiye fiyatı ve özellikleri

Teknolojileriyle S-Serisi'ni aratmayan yeni C-Serisi'nin Türkiye lansmanı İzmir'de gerçekleşti. Lansmana özel Edition 1 AMG paketiyle satışa sunulan yeni C-Serisi Türkiye fiyatı haberimizde:

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Türkiye fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce yeni Mercedes-Benz C-Serisi'nin Türkiye lansmanı gerçekleşti. Kasım ayı itibariyle satışa sunulan yeni C-Serisi Türkiye fiyatı 977.000 TL'den başlıyor. Otomobilin vergisiz fiyatı ise 459.040 TL.

Lansmana özel Edition 1 AMG donanım paketiyle birlikte daha teknolojik ve sportif olan yeni C-Serisi, otomatik bagaj kapağı kapatma sistemi, Keyless-Go, 19 inç çok kollu jantlar, AMG tasarımı bagaj üstü spoyler, Digital Light ve Kör Nokta Yardımcısı gibi özellikleriyle hem güvenlik hem de konfor tarafında beklentileri karşılıyor.

C-Serisi’nin sedan gövde tipinde ilk kez iki parçalı arka aydınlatma grubu tasarımı kullanılırken aydınlatma fonksiyonları yan paneller ve bagaj kapağındaki stop lambası parçalarına bölünüyor. İsteğe veya donanım paketine bağlı zarif detaylar dış görünümü tamamlıyor. “Metalik Spektral Mavisi”, “Metalik Yüksek Teknoloji Gümüşü” ve “Designo Metalik Opalit Beyazı” olmak üzere üç yeni renk ile seçenekler zenginleştiriliyor.

İç mekandaki teknolojiler

Yeni 2021 Mercedes-Benz C-Serisi'nin sürücü kokpitini yüksek çözünürlüklü, 12.3 inçlik bir LCD ekran domine ediyor. Havada süzülüyor gibi duran ekran, kokpitin geleneksel yuvarlak göstergeli ekranlarından farklı görünmesini sağlıyor. Kabin içerisindeki dijitalleşme orta konsolda da devam ediyor. Araç fonksiyonları yüksek çözünürlüklü 11,9 inçlik dokunmatik ekran üzerinden yönetiliyor. Göstergenin ve orta ekranın 6 derece kadar eğimli yapısı sürücü odaklı ve sportif bir görünüm sağlıyor.

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Türkiye fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yeni C-Serisi ikinci nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi ile donatılıyor. Gerek donanım gerekse de yazılımı önemli oranda gelişen ikinci nesil MBUX ile iç mekan daha da dijital ve daha da akıllı bir yapı kazanıyor. Ekranların görünümü, üç ekran teması (Zarif, Sportif, Klasik) ve üç mod (Navigasyon, Asistan, Servis) ile kişiselleştirilebiliyor. Ekranlar ayrıca yedi farklı ortam aydınlatmasıyla renklendirilebiliyor.

“Hey Mercedes” sesli asistan, daha fazla diyalog kurabiliyor. Örneğin; gelen çağrıyı kabul etme gibi bazı eylemler “Hey Mercedes” aktivasyon sözcüğü olmadan da kullanılabiliyor. Ayrıca “Yardım” komutu ile “Hey Mercedes” araç fonksiyonuna ait destek ve açıklamalar da sunuyor. Sistem, yolcuların “Hey Mercedes” sesini bile tanıyabiliyor. Yeni C-Serisi'nde isteğe bağlı donanım olarak “Artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon” da sunuluyor.

Motor ve yürüyen aksam

Yeni C-Serisi’nde 20 bg ek güç ve 200 Nm fazladan tork kullanımı sunan ikinci nesil entegre marş jeneratörüne (ISG) sahip dört silindirli benzinli motor (M 254) ilk kez kullanıma sunuluyor. Enerji geri kazanımı ve süzülme gibi fonksiyonların da katkısıyla benzinli motor çok daha verimli bir yapı ortaya koyuyor. Söz konusu motor, ISG’nin uyarlanması çerçevesinde daha da geliştirilen 9G-Tronic şanzımanla kombine ediliyor.

Yeni Mercedes-Benz C-Serisi Türkiye fiyatı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Dört tekerlekten çekişli versiyonlardaki 4MATIC de geliştirildi. Yeni ön aks daha yüksek tork aktarımına olanak sağlanıyor ve ideal aks yükü dağılımı ile üstün sürüş dinamikleri elde ediliyor. Ayrıca önceki sisteme kıyasla önemli oranda ağırlık avantajı sağlanıyor ve bu da CO2 emisyonlarını düşürmeye yardımcı oluyor. Mühendisler, yeni transfer kutusu ile sürtünme kayıplarını daha da azalttılar. Ayrıca kapalı bir yağ devresine sahip olduğundan herhangi bir ek soğutma önlemi gerektirmiyor.

C-Serisi'nin yeni dinamik yürüyen aksamında, yeni bir dört kollu ön aks ve çok kollu arka aks kullanılıyor. İsteğe bağlı olarak sertliği seçilebilen süspansiyon ve spor süspansiyon da seçilebiliyor. İsteğe bağlı olarak sunulan bir diğer özellik de arka aks yönlendirme sistemi. Arka akstaki 2,5 derecelik yönlendirme açısı, dönüş çapını 40 cm azaltarak 11,05 metreye düşürüyor.

Yenilenen C-Serisi'nin sürüş destek sistemleri arasında aktif mesafe yardımcısı DISTRONIC, aktif direksiyon yardımcısı ve gelişmiş trafik işareti algılama sistemi gibi özellikler bulunuyor.

Yeni C-Serisi teknik özellikleri

Yeni 2021 C-Serisi teknik özellikleri

- C 200 4MATIC
Motor hacmi 1.496 cc
Maksimum güç 204 bg
Devir sayısı 5.800 - 6.100 d/d
Ek güç (Boost) 20 bg
Maksimum tork 300 Nm
Devir sayısı 1.800 - 4.000 d/d
Ek tork (Boost) 200 Nm
Karma yakıt tüketimi 6,9 - 6,5 lt/100 km
Hızlanma 0-100 km/s 7,1 sn
Maksimum hız 241 km/s

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
62019 kez okundu.
54 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, s5 hf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim