Anlık Bildirim

Yeni nesil Xbox, Zen 5 CPU ve RDNA 5 GPU ile 2026'da gelebilir

Yeni nesil Xbox'ın çıkmasına hala bir kaç sene olsa da, görünüşe göre yeni konsol Playstation 6'dan önce duyurulacak. İddiaya göre konsol, AMD'nin Zen 5 işlemcisi ve RDNA 5 GPU'suyla gelecek.
Yeni nesil Xbox, Zen 5 CPU ve RDNA 5 GPU ile 2026'da gelebilir Tam Boyutta Gör
Yeni nesil Xbox'ın çıkmasına hala bir kaç sene olsa da, görünüşe göre yeni konsol Playstation 6'dan önce duyurulacak. 

YouTube'da paylaşılan yeni bir videoda RedGamingTech, Microsoft'un bir sonraki konsolu için zaman çizelgesini, bu yılın başlarında FTC tarafından sızdırılan belgelerden bu yana önemli ölçüde değiştirdiğini öne sürdü. Kaynağın aktardığına göre yeni Xbox, AMD'nin Zen 5 işlemcisine ve RDNA 5 GPU'suna sahip olacak ve 2026'da piyasaya sürülecek.

Microsoft Xbox 360'ı rakiplerinden önce çıkarak başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. Firma aynı stratejiyi yeni konsolunda da uygulamak istiyor. Böyle bir durumda Xbox rakiplerinden donanım olarak daha zayıf olacak, ancak daha sonra donanımı revize ederek rakiplerinin önüne geçme şansına da sahip olacak. Microsoft'un iki farklı konsol sürümü çıkarıp çıkarmayacağı henüz bilinmiyor ancak söylentilere göre alt segment konsol bulut odaklı olarak geliştirilecek.

Eğer söylendiği gibi konsol 2026'da piyasaya çıkacaksa yakın zamanda konsolla ilgili daha çok bilgi ortaya çıkacak demektir. Bu arada Sony'nin de Playstation 5 Pro üzerinde çalıştığı biliniyor. Konsolun önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim