Anlık Bildirim

Yeni iPhone SE'nin DxOMark puanı belli oldu

Son dönemlerin fiyat/performans dengesi başarılı telefonlarından olan 2. nesil iPhone SE'nin DxOMark puanı belli oldu. Sonuçlar, yeni iPhone SE'nin kamera performansıyla sınıfta kaldığını gösteriyor.

Yeni iPhone SE'nin DxOMark puanı belli oldu Tam Boyutta Gör

399 dolarlık (ülkemizde 5299 TL) fiyat etiketiyle son zamanların fiyat/performans dengesi en başarılı telefonlarından biri olan ikinci nesil iPhone SE'nin merakla beklenen DxOMark puanı belli oldu. A13 Bionic çipiyle performans konusunda eline su döktürmeyen iPhone SE, iş kameraya geldiğine ise birçok rakibinin gerisinde kalıyor.

Yeni iPhone SE kamera performansı nasıl?

DxOMark Görüntü Laboratuvarı'nın fotoğraf testinden 103, video testinden ise 98 puan elde eden 2. nesil iPhone SE; genel toplamda iPhone XR'ın da sahip olduğu 101 puan ile DxOMark kamera sıralamasına giriş yapıyor. Telefonun ön kamerasını da test eden uzmanlar, ön kameranın sergilemiş olduğu genel performans için de 84 puanı layık görüyor. 

Yeni iPhone SE; A13 Bionic'in görüntü sinyal işlem biriminin de vermiş olduğu güçle birlikte, iPhone 11 ile kıyas kaldırabilen kalitede bir kamera deneyimi sunuyor. DxOMark uzmanları iPhone SE'nin pozlama, kontrast, detay zenginliği, pozlama ve dinamik aralık konularında başarılı olduğunu belirtiyor.

Yeni iPhone SE'nin DxOMark puanı belli oldu Tam Boyutta Gör

Konu kameranın zayıf yönlerine gelince, iPhone SE gece moduna sahip olmayışının eksikliğini hissettiriyor. Zira iPhone SE ile düşük ışıklı ortamlarda çekilen fotoğraflarda gürültü oranının yüksek olduğu görülüyor.

Tek bir kamera lensine sahip olan iPhone SE; bokeh efekti, yakınlaştırma ve ultra geniş açı konusunda da sınıfta kalıyor. 

iPhone SE 2020 kamera özellikleri

Yeni iPhone SE'de f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP çözünürlüklü bir arka kamera bulunuyor. Çift tonlu LED flaş ile desteklenen arka kameraya ek olarak, ön tarafta da f/2.2 diyaframlı 7 MP çözünürlüğünde bir öz çekim kamerası yer alıyor. 

2. nesil iPhone SE, telefoto kameraya sahip olmasa da iPhone XR ve iPhone 11’deki gibi yazılımsal olarak arkaplanı bulanıklaştırıp, portre modunda fotoğraflar çekebiliyor.

Yeni iPhone SE'nin DxOMark puanı belli oldu Tam Boyutta Gör

5 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabilen telefon, video çekimleri esnasında ortaya çıkabilecek titreşimleri en aza indirmek için OIS (Optik görüntü stabilizasyonu) teknolojisini bünyesinde barındırıyor.

Telefonun 4K çözünürlükte saniyede 60 kare video çekebildiğini de ekleyelim.

Kaynakça https://www.dxomark.com/apple-iphone-se-2020-camera-review/ https://www.dxomark.com/apple-iphone-se-2020-selfie-review/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10315 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, iPhone SE 2020 dxomark ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim