Anlık Bildirim

Yeni Honda Civic'lerin LPG dönüşümü için Kocaeli'de tesis kuruldu

Yeni nesille birlikte Tayvan'dan ithal edilen Honda Civic'lerin LPG dönüşümü için BRC iş birliğiyle Kocaeli'de tesis kuruldu. Söz konusu tesiste yılda 20 bin Civic'in LPG dönüşümü yapılacak.

Yeni Honda Civic'lerin LPG dönüşümü için Kocaeli'de tesis kuruldu

Dün Türkiye fiyatları açıklanan yeni nesil Honda Civic Sedan, LPG'li versiyonla satılmaya devam ediyor. Peki yurt dışından gelen yeni Civic'lerin LPG dönüşümü nasıl yapılıyor?

Önceki nesil Civic Türkiye'de üretildiği için, bu versiyonlar doğrudan fabrikadan dönüşümü yapılmış olarak çıkıyordu. Yeni Civic Sedan, ülkemizdeki fabrikanın kapanmasıyla birlikte Tayvan'dan ithal ediliyor. Oradan getirilen araçların dönüşümü yine Türkiye'de yapılacak.

Yeni Civic'lerin LPG dönüşümü, BRC ve Honda iş birliğiyle Kocaeli, Kartepe'deki dönüşüm merkezinde yapılacak. 2 bin metrekare kapalı alana kurulu tesiste yılda 20 bin Civic'in LPG dönüşümü yapılabilecek. 10 yıldır BRC dönüşüm kitlerini kullanan Honda, bu süreçte 130 bin adet sıfır kilometre aracını LPG ile buluşturmuştu.

Yeni Honda Civic'in 1.5 litre VTEC Turbo ECO LPG'li motoru, 5.500-6.000 d/d’de 129 PS (95 kW) güç ve 1.700-4.500 d/d aralığında 180 Nm tork sunuyor. Bu versiyonda da Sürekli Değişken Şanzıman (CVT) standart. Ayrıca giriş seviyesini oluşturan 'Premium' donanımı sadece LPG'li versiyonda tercih edilebiliyor.

Yeni Honda Civic'lerin LPG dönüşümü için Kocaeli'de tesis kuruldu

Türkiye pazarında LPG’li araçlara talebin giderek arttığını belirten 2A Mühendislik Genel Müdürü Kadir Örücü, “LPG dönüşüm kitlerinde yaşanan teknolojik gelişmeler, araçların LPG ile olan uyum sorunlarının ortadan kalkması, giderek artan akaryakıt fiyatları LPG dönüşümünü akılcı kılıyor. Maliyetler giderek artarken herkesin önceliği artık tasarruf yapmak. LPG dönüşümü, yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu vadediyor. Bu nedenle gerek sıfır kilometreli araçlarda gerekse ikinci elde LPG dönüşümüne talep büyüyor” diye konuştu.

Eurostat verilerine göre Avrupa’da en çok LPG’li aracın bulunduğu ülkelerin başında Türkiye geliyor. LPG, ülkemizde daha tasarruflu bir seçenek olarak görülüyor ve tercih ediliyor. Ancak son dönemde gelen zamlar sonrasında LPG fiyatı da 7 liraya dayandı. Sizce LPG hala tasarruf için tercih edilebilir bir seçenek mi?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13554 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, msi gs40 6qe phantom ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim